ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣ

Γιώργος Παπάς
Ο Γιώργος Παπάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1927 και σπούδασε στη σχολή του Κωστή Μπαστιά. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή 1948 και συνεργάστηκε με τους θιάσους Ν. Χατζίσκου, Μ. Κατράκη, Μ. Αρώνη, Δ. Παπαμιχαήλ, Γκ. Μαυροπούλου, Χρονοπούλου-Καρρά-Ρίζου, με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου. Ήταν αδελφός της πρωταγωνίστριας Κρινιώς Παπά και του μεγαλύτερου του -επίσης ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη- Άλκη Παπά, στη διαφημιστική εταιρία του οποίου ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής. Μάλιστα την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση την έκανε στην ταινία του αδελφού του "Ψιτ... κορίτσια!" (1959).
Λόγω της ηχητικής ομοιότητας του ονόματός του με του μεγάλου πρωταγωνιστή του Εθνικού Θεάτρου Γιώργου Παππά, πολλοί συγχέουν τις δραστηριότητές τους - μηδέ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος εξαιρουμένης. Όμως ο Γ. Παππάς απεβίωσε το 1958, ένα χρόνο πριν εμφανιστεί ο Γ. Παπάς. Επίσης στην ταινία "Ακροβάτες του κήπου" (2001), το όνομα Γιώργος Παππάς που αναφέρεται πρόκειται προφανώς περί τρίτου προσώπου, δεδομένου ότι ο Γιώργος Παπάς πέθανε το 1992. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στην ταινία "Νοκ άουτ" (1986).
Φιλμογραφία
Ψιτ... κορίτσια (1959)    [Μπάμπης, καφετζής]
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962) [ μέλος σπείρας αρχαιοκάπηλων] 
Πώς καταντήσαμε Σωτήρη!.. (1971)  [ρολογάς]
Αν ήμουν πλούσιος!.. (1972)    [ιδιωτ. ντέτεκτιβ] 
Η πολιτσμάνα (1981)
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Νοκ άουτ (1986)


Δεν υπάρχουν σχόλια: