ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣ

Γιώργος Παπάς
Ο Γιώργος Παπάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1927 και σπούδασε στη σχολή του Κωστή Μπαστιά. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή 1948 και συνεργάστηκε με τους θιάσους Ν. Χατζίσκου, Μ. Κατράκη, Μ. Αρώνη, Δ. Παπαμιχαήλ, Γκ. Μαυροπούλου, Χρονοπούλου-Καρρά-Ρίζου, με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου. Ήταν αδελφός της πρωταγωνίστριας Κρινιώς Παπά και του μεγαλύτερου του -επίσης ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη- Άλκη Παπά, στη διαφημιστική εταιρία του οποίου ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής. Μάλιστα την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση την έκανε στην ταινία του αδελφού του "Ψιτ... κορίτσια!" (1959).
Λόγω της ηχητικής ομοιότητας του ονόματός του με του μεγάλου πρωταγωνιστή του Εθνικού Θεάτρου Γιώργου Παππά, πολλοί συγχέουν τις δραστηριότητές τους - μηδέ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος εξαιρουμένης. Όμως ο Γ. Παππάς απεβίωσε το 1958, ένα χρόνο πριν εμφανιστεί ο Γ. Παπάς. Επίσης στην ταινία "Ακροβάτες του κήπου" (2001), το όνομα Γιώργος Παππάς που αναφέρεται πρόκειται προφανώς περί τρίτου προσώπου, δεδομένου ότι ο Γιώργος Παπάς πέθανε το 1992. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στην ταινία "Νοκ άουτ" (1986).
Φιλμογραφία
Ψιτ... κορίτσια (1959)    [Μπάμπης, καφετζής]
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962) [ μέλος σπείρας αρχαιοκάπηλων] 
Πώς καταντήσαμε Σωτήρη!.. (1971)  [ρολογάς]
Αν ήμουν πλούσιος!.. (1972)    [ιδιωτ. ντέτεκτιβ] 
Η πολιτσμάνα (1981)
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Νοκ άουτ (1986)


Δεν υπάρχουν σχόλια: