ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΛΕΩΠΑΣ

Σταύρος Κλεώπας
Ο Σταύρος Κλεώπας (ή Κούρκουλας) γεννήθηκε το 1910 και απεβίωσε στις 26 Απριλίου  1988. Ξεκίνησε την καριέρα του πολύ νωρίς και θεωρείτο ζεν-πρεμιέ την δεκαετία του '30. Εμφανίστηκε προπολεμικά σε επιθεωρήσεις και με τον περιοδεύοντα θίασο της Σωτηρίας Ιατρίδου. Μεταπολεμικά έπαιξε πάλι σε επιθεωρήσεις και από το 1958 συνεργαζόταν με το "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Αργότερα συμμετείχε σε διαφορους θιάσους αλλά πλέον ως διευθυντής.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε περίπου 40 ταινίες, στις 24 από τις οποίες επώνυμα ενώ στις υπόλοιπες ως ανώνυμος κομπάρσος. Ασχολήθηκε επίσης με τον ενδυματολογικό τομέα (βεστιάριο) στο θέατρο αλλά και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. 
Φιλμογραφία
Οι απάχηδες των Αθηνών (1950)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [Διαφημιστής]
Κρυστάλλω (1959)
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)[Παπαδόπουλος/υπάλληλος Τσαγανέα]
Ένας βλάκας και μισός  (1959)    [Στην υποδοχή στο λιμάνι] 
Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Καλημέρα Αθήνα (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Το αγόρι που αγαπώ (1960)[ηθοποιός]
Σαράντα παλικάρια (1961)
Καπετάνιος για κλάματα (1961)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Θρίαμβος (1962)
Πρέπει να ζήσεις τίμια (1962)
Όταν λέιπει η γάτα (1962)
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)[αστυνομικός]
Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962)[σερβιτόρος]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο  (1962)
Το κορίτσι του πόνου (1964]
Εγωισμός (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)[γιατρός]
Ο θαλασσόλυκος (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Γάμος αλά ελληνικά (1964)[ορχήστρα στο Τουρκολίμανο]
Το ρομάντσο μιας καμαριέρας (1965)[Πολύκαρπος]
Κορίτσια για φίλημα (1965)[στο λιμάνι, στην υποδοχή της Βλαχοπούλου]
Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967)
Ο μαχαραγιάς (1968)[εργαζόμενος ξενοδοχείου]
Ο Μικές παντρεύεται (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο τυχεράκιας / Θύμιος σουβλάκια και ΠΡΟΠΟ (1968) [Μάξ, ράφτης]
Η λιτανεία των ηρώων (1970)
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)[σερβιτόρος]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα [1971]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [μέλος του θιάσου] 
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Τα καμάκια (1981)
Παπασούζας φαντομάς (1983)
Αλλού παπάς αλλού τα ράσα του [1983]
Εθνική παπάδων (1984)
Μήτσος... ο ρεζίλης / Ο γλυκοψεύτης (1984)
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!.. (1984)
Αγόρια στην πορνεία [1985]
Ράκος νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κηδευτηκε στο νεκροταφειο του Κοκκινου Μυλου..