ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΕΛΕΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Έλεν Τσουκαλά 
Η Έλεν Τσουκαλά γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1921, όπου και άρχισε τις σπουδές της για να τις ολοκληρώσει στο Βερολίνο, κοντά σε μεγάλους καθηγητές του χορού και της υποκριτικής τέχνης. Στην Όπερα του Αμβούργου ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα ως χορεύτρια. Εκεί γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο, τον τενόρο Αλέκο Τσουκαλά, το όνομα του οποίου κράτησε στη συνέχεια. Το 1947 ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως χορεύτρια και κατόπιν ως χορογράφος. Ανάμεσα στις σημαντικότερες χορογραφίες της στην ΕΛΣ είναι το Ονειρώδες Βαλς, Πολοβτσιανοί Χοροί, Η Πριγκίπισσα της Τσάρντας, Δον Ζουάν, Φίλησε με Κέιτ, Η Αγαπημένη των Τριών Πορτοκαλιών, Βάτραχοι, Αμλετ, Ωραία Ελένη κ.ά. Συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο ως καθηγήτρια στη δραματική σκηνή, ενώ ερμήνευσε και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2002.
Φιλμογραφία
Ο βαφτιστικός (1952)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1956)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μια από τις καλύτερες δασκάλες κλασικού χορού ,είχα την τιμή να είναι η δασκάλα μου ,Γερμανίδα παντρεμένη τον μαέστρο της λυρικής κύριο τσουκαλά

SKALOGERAKIS είπε...

Έλεν Τσουκαλά
1921 - 2002