ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΞΕΝΟΦΩΝ ΦΙΛΕΡΗΣ

Ξενοφών Φιλέρης
O Ξενοφών Φιλέρης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1929. Tην παιδική και εφηβική του ηλικία τη στιγμάτισε η Kατοχή και ο Eμφύλιος. Tο 1962 αποφοίτησε από την INTEK του Παρισιού ως μακιγιέρ κινηματογράφου. Δούλεψε στον ελληνικό κινηματογράφο μέχρι το 1970, ως μακιγιέρ, παραγωγός, αλλά και σκηνοθέτης και σεναρίστας. Aπό το 1967 μπήκε ενεργά στην ελληνική δισκογραφία υπογράφοντας περίπου 130 τραγούδια. 
Στο Λευκό τον Πύργο, Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά, Το… θέμα είναι να τη βρω, Το φιλοσόφησα πολύ, Ο Φραγκούλης, Νύχτα ονειρομάνα είναι μερικές χαρακτηριστικές στιγμές της συνεργασίας του με το Γιώργο Ζαμπέτα. Επίσης ο Φιλέρης συνεργάστηκε αποδοτικά και με τον Κώστα Χατζή: Το ταμ ταμ, Χίλια περιστέρια, Πάρε ένα κοχύλι απ’ το αιγαίο, Μια χαμένη Κυριακή, Χάσαμε κ.ά. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μάρθα Βούρτση.  Πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2014.
Φιλμογραφία
Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964)
Ο λαγοπόδαρος (1964)
Οι προικοθήρες (1964)
Τώρα που φεύγω απο τη ζωή (1966)
Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [Πέτρος]
Τα δολλάρια της Ασπασίας (1967)
Αυτή που δεν λύγισε (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)

Δεν υπάρχουν σχόλια: