ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΛΒΑ

Χριστίνα Σύλβα
Η Χριστίνα Σύλβα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και θιασάρχης. Γεννήθηκε στην Αθήνα ως Σύλβια Πουλοπούλου το 1936 (άλλη πηγή αναφέρει το 1934). Φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Υπήρξε συμπρωταγωνίστρια του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Συνεργάσθηκε με πολλούς θεατρικούς θιάσους. Πέθανε το 1994 από καρκίνο και ετάφη στο Κοιμητήριο της Δάφνης. Είχε δύο κόρες.
Φιλμογραφία
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Κρυστάλλω]
Μακρυά απ' τον κόσμο (1958) [Λουκιανή Βαλιανού]
Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο (1959)
Τυφλός άγγελος (1960) [Νίνα] 
Το αγρίμι (1960)[Κάκια Παγουλάτου]
Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960) [Ζωή]
Μετά την αμαρτία (1960) [Χριστίνα]
Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960) [Σοφία]
Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960) [Μαρίνα]
Καραγκούνα (1961) [Μάρω]
Μην κλάψεις για μένα (1961)
Λάθος στον έρωτα (1961) [Άννα Μίχαλου]
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [Μαρίνα] 
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [Μαρία]
Η μεγάλη θυσία (1962) [Χριστίνα]
Πονεμένη μητέρα (1962) [Νατάσα]
Εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
Αφοσίωση (1963) [Έλλη]
Το μεγάλο μυστικό (1963)
Όλα, και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Ανεμοστρόβιλος (1964) [Φανή]
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965) [Κατερίνα]
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Στέλλα Μπάρη]
Τζέιν Έυρ (1968)
Τα λιονταράκια (1974)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: