ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ


Βασίλης Παπανίκας
Γεννήθηκε 1930 στα Ιωάννινα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έλαβε μέρος σε πολυάριθμες διαλέξεις γνωστών πνευματικών ανθρώπων της χώρας, ερμηνεύοντας κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Πραγματοποίησε πολλές ομιλίες σε όλη την Ελλάδα με θέματα ιστορικά, κοινωνικά, λογοτεχνικά κ. ά. Δίδαξε υποκριτική και αγωγή του λόγου στις δραματικές σχολές Κωστή Μιχαηλίδη, Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου, Νίκου Μπίνα, Μαίρης Γιαννούλη-Μοσχονά, Πειραϊκού Συνδέσμου και Ύδραυλος. Από το 1954 εως το 1975 έλαβε μέρος σε 83 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αμόκ (1963)
Η μάνα της φόνισσας (1989) [ανακριτής]
Ο τελευταίος τίμιος Ρωμηός (1989)
Η καρδιά του πατέρα (1990)
Βασιλική (1997) [Γιάγκος Χρυσομόγλου]

Δεν υπάρχουν σχόλια: