ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Μιχάλης Δεσύλλας
Γεννήθηκε  στην Κέρκυρα το 1943. Από μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για το θέατρο, ιδιαίτερα για την όπερα. Δεν έχανε παράσταση όταν στο νησί του έφτανε κάποιος θίασος. Σε όσες παραστάσεις έδινε ο κάθε θίασος, ο Μιχάλης ήταν παρών για να μάθει το κάθε τι γύρω απ' το έργο και τους Ηθοποιούς και όχι μόνο. Γινόταν η μασκότ του θιάσου κάθε φορά κι  έτσι η παρασκηνιακή ζωή μπήκε από πολύ νωρίς στο πετσί του, δίνοντάς του τη γνώση και το σεβασμό που έδειχναν πάντα οι ηθοποιοί για το χώρο. Έτσι άρχισε να αγκαλιάζει κι'αυτός το θέατρο, στην αρχή με τον τοπικό καλλιτεχνικό σύλλογο ''Ιόνιος Πνοή'', και στη συνέχεια με την ''Καλλιτεχνική Κερκυραϊκή Σκηνή'' παίζοντας σε διάφορα θεατρικά έργα σαν ερασιτέχνης ηθοποιός. Την ίδια αγάπη έδειξε για το τραγούδι και τη Μουσική. Έτσι, στην αρχή και σε πολύ μικρή ηλικία, έκανε σεκόντα στην μητέρα του, όταν εκείνη τραγουδούσε προς μεγάλη απόλαυση της γειτονιάς, στη συνέχεια με τους παιδικούς του φίλους γυρνώντας στα καντούνια τα βράδια -έκαναν καντάδες- και μετά στις Κερκυραϊκές χορωδίες και στις Κερκυραϊκές Ταβέρνες και όχι μόνο. Συνέχισε να τραγουδάει, παράλληλα πάντα με όλες τις άλλες καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Θέατρο, Κιν/γράφο, Τηλεόραση, Ζωγραφική, συγγραφή τραγουδιών, ποίηση θεατρικών έργων, αφηγημάτων, αλλά και μουσικής σύνθεσης. Η εγγραφή στην 1η Δημοτικού, και στην 1η θεωρία της Μουσικής σε κάποια Φιλαρμονική της Κέρκυρας, ήταν τότε δεδομένο για τα παιδιά. Έτσι και ο Μιχάλης γράφτηκε στην 1η Δημοτικού και συγχρόνως και στην Φιλαρμονική εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, που με πρώτο του δάσκαλο στην θεωρία τον Δημ. Ζερνιώτη, άρχισε την πορεία του στον ατελείωτο χώρο της Μουσικής απ' τα 6 του χρόνια. Το αρχικό του όνειρο ήταν η Λυρική σκηνή. Το όνειρο όμως έμεινε μόνο όνειρο, γιατί έχασε τον πατέρα του πολύ ενωρίς, στα 14 του, και έπρεπε να σταθεί στα πόδια του. Στην Φιλαρμονική εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ γνώρισε τον μεγάλο του δάσκαλο, τον Κερκυραίο μουσουργό Αλέκο Γκρέκ, όπου και κοντά του έμαθε πιάνο και κλασικό τραγούδι. Ο Μιχάλης έπαιζε πιάνο, κιθάρα, κλαρίνο, φλάουτο, ξυλόφωνο, και vibraphone. Κατάφερε μόνος του να μάθει να μιλάει από λίγα: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Μετά το Στρατιωτικό του έφυγε απ' την Κέρκυρα και ήρθε στην Αθήνα (1969) και συνέχισε τις σπουδές του, στο Ωδείο, Δραματική σχολή, Σχολή καλών τεχνών (σκηνοθεσία), δουλεύοντας πάντα (βιοποριστικά) σαν τραγουδιστής. Το 1975 του εγκρίθηκε η άδεια Ηθοποιού, και δούλεψε για πρώτη φορά σαν επαγγελματίας στο θέατρο Μετροπόλιταν του θεατρικού επιχειρηματία Τάκη Μακρίδη, όπου και έμεινε κοντά του σαν συνεργάτης και φίλος μέχρι το θάνατό του(3.9.1987). Είχε παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, videoταινίες, τηλεοπτικές σειρές, τηλεοπτικά. Θεατρικά, διαφημίσεις κ.α. Τελευταία παρουσία του στην τηλεόραση ήταν η εκπομπή του Αntenna, ''1000 και 1 Συνταγές'' που παρουσίαζαν με την Εφη Θεοχάρη(1989-1994). Ζούσε στην Αθήνα με την γυναίκα του Μαίρη, που ήταν μαζί απ' το 1973. Είχαν ένα γιο τον Αντώνη (1979) που είναι Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών.  Πέθανε στις 30 Μαίου 2018.
Φιλμογραφία
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας    (1972)
Ο τσαρλατάνος      (1973)
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ένα γελαστό απόγευμα   (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981)
Άγριες κότες (1981)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος    (1982)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ζωή (1995)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/202921450704/photos/t.1548605165/10150371251785705/?type=3&theater

3 σχόλια:

MARO B. είπε...

"Εφυγε" σήμερα 30/5/2018

Ανώνυμος είπε...

Είχε γεννηθεί 19/3/1946

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω και λέω ότι είχε γεννηθεί 19/3/1943