ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΣ

Άλκης Παπάς
Ο Άλκης Παπάς (αναγράφεται λανθασμένα και ως Παππάς) γεννήθηκε το 1922 και σπούδασε στη σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο παίζοντας σε έργα Σαίξπηρ αλλά και νεοελλήνων συγγραφέων. Ο ίδιος ανέπτυξε στη συνέχεια συγγραφική και σκηνοθετική δραστηριότητα, εγκαταλείποντας τη θεατρική σκηνή, εμφανιζόμενος ως ηθοποιός μόνο σε μερικές κινηματογραφικές ταινίες.  Διασκεύασε επίσης πολλά έργα για το θέατρο αρχίζοντας με την 'Ερωφίλη" του Γ. Χορτάτζη. Μεταπολεμικά συνεργάστηκε με το Β' Πρόγραμμα του ΕΙΡ γράφοντας θεατρικά σκετς.
Έγραψε σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες ή βιντεοταινίες καθώς και για τις ραδιοφωνικές θεατρικές εκπομπές:
-    "Η ταβέρνα του Σωκράτη" (ΥΕΝΕΔ 1976) και
-    "Το Λιζάκι" (ΕΡΤ 1987)
Παράλληλα με την καλλιτεχνική δραστηριότητα ίδρυσε και λειτούργησε μια διαφημιστική εταιρεία. Οι αδελφοί του Κρινιώ και Γιώργος Παπάς ήταν επίσης ηθοποιοί, ενώ σύζυγός του υπήρξε η διακεκριμένη ηθοποιός Ειρήνη Παπά.
Φιλμογραφία
Ως ηθοποιός
Πικρό ψωμί (1951)   [Αντώνης ]
Ριρίκα" (1951)
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Ως σκηνοθέτης/σεναριογράφος
Κινηματογραφικές
Ψιτ... κορίτσια! (1959)    Σκηνοθέτης και σεναριογράφος
Η εφοπλιστίνα (1971)  Σεναριογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: