'ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΠΗ ΑΛΒΑ

Πόπη Άλβα
Πραγματικό όνομα: Χριστοδούλου Μερόπη
Γεννήθηκε στην Ζαγορά της Ηπείρου το 1915. Προσωπικότητα του ελαφρού μουσικού θεάτρου (μέλος ΣΕΗ: 1938). Είχε σπουδάσει σε Σχολή μπαλέτου και «βγήκε στη σκηνή» νεαρότατη. Διέπρεψε στην επιθεώρηση «Σιλουέτα» (Θέατρο «Σαμαρτζή», 1939) και από τότε ανέλαβε πολλούς ρόλους «νουμερίστας» σε επιθεωρήσεις και κωμωδίες, συνεργαζόμενη με κατοχικούς και μεταπολεμικούς θιάσους. Είχε μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη δικό της θίασο. Πέθανε στην Αθήνα το 1996.
Φιλμογραφία
Το Χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) [φίλη της Ρένας που κέρδισε το λαχείο]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Μια τρελλή... τρελλή... σαραντάρα (1970) [Ειρήνη]
Τρελλά Κορίτσια απίθανα Αγόρια (1970)
Κάθε Κατεργάρης στον Πάγκο του (1969)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Καίτη]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Καλλιόπη Καψομανώλη]
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Ασημίνα]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956) [Γεωργία]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Δούκα..