ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΠΗ ΑΛΒΑ

Πόπη Άλβα
Πραγματικό όνομα: Χριστοδούλου Μερόπη
Γεννήθηκε στην Ζαγορά της Ηπείρου το 1915. Προσωπικότητα του ελαφρού μουσικού θεάτρου (μέλος ΣΕΗ: 1938). Είχε σπουδάσει σε Σχολή μπαλέτου και «βγήκε στη σκηνή» νεαρότατη. Διέπρεψε στην επιθεώρηση «Σιλουέτα» (Θέατρο «Σαμαρτζή», 1939) και από τότε ανέλαβε πολλούς ρόλους «νουμερίστας» σε επιθεωρήσεις και κωμωδίες, συνεργαζόμενη με κατοχικούς και μεταπολεμικούς θιάσους. Είχε μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη δικό της θίασο. Πέθανε στην Αθήνα το 1996.

Φιλμογραφία
Το Χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) [φίλη της Ρένας που κέρδισε το λαχείο]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Μια τρελλή... τρελλή... σαραντάρα (1970) [Ειρήνη]
Τρελλά Κορίτσια απίθανα Αγόρια (1970)
Κάθε Κατεργάρης στον Πάγκο του (1969)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Καίτη]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Καλλιόπη Καψομανώλη]
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Ασημίνα]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956) [Γεωργία]

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: