ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΑΦΛΗΣ

Αθανάσιος Καμπαφλής

Ο  Αθανάσιος Ε. Καμπαφλής  (Δεσφίνα 1915-Βυρωνας, 10 Φεβρουαρίου 1993) ήταν 'Ελληνας πολυσύνθετος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαικής πάλης. Έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1948 που διεξήχθη στο Λονδίνο στην κατηγορία των 87 κιλών και πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση, όταν έφτασε στο δεύτερο γύρο έχοντας αντιμετωπίσει τον Ιταλό       Σιλβέστρι και τον Βέλγο Ιστάζ, από τον οποίο έχασε στα σημεία, όντας ήδη τραυματισμένος απ' τον προηγούμενο αγώνα του. Τελικά τερμάτισε 9ος επί 14 αθλητών. Υπήρξε επίσης βαλκανιονίκης στην πάλη και το στίβο (ήταν παλαιστής κατηγορίας βαρέων και παράλληλα σφυροβόλος του Εθνικού Αθηνών), αλλά και ποδοσφαιριστής, καθώς αγωνίσθηκε τη δεκαετία του '40 σαν επιθετικός στον Παναμφισσαικό. Υπηρέτησε ως καθηγητής αυτοάμυνας σε Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ενώ εξέδωσε εκπαιδευτικά πονήματα, με περισσότερο γνωστά τα βιβλία "Μαθήματα Ελληνορωμαϊκής Πάλης" (1951) και "Μαθήματα Ζίου Ζίτσου Καράτε" (1962). Τις δεκαετίες του '70 και '80 εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, είτε σαν εκπαιδευτής είτε σαν ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών, με τα οποία επίσης ασχολήθηκε.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος της γενέτειράς του      ύστερα από απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού καθιέρωσε εις μνήμη του ετήσιους αγώνες, με την ονομασία "Καμπάφλεια". Σε πλατεία της Δεσφίνας υπάρχει η προτομή του. Η κόρη του Παναγιώτα Καμπαφλή (γεν. 1949) διετέλεσε δήμαρχος Δεσφίνας.

Φιλμογραφία

Τα ντερβισόπαιδα (1960) [απονέμει το κύπελλο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://polydrososparnassou.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: