ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΤΑΣ

Γιώργος Καρέτας
Γεννήθηκε το 1921 και πέθανε το 1989. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Μαρίκας Κοτοπούλη και του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1961 έως το 1975 έλαβε μέρος σε 29 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948)[γιατρός νευρολογικής κλινικής]
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952)
Ο φαταούλας (1952)[βοηθός ιατρού Καρλίδη]
Ο Φαταούλας (1952) 
Σάντα Τσικίτα  (1953)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Ο ζηλιαρόγατος (1956)
Ένας ήρως με παντούφλες (1958)[σκακιστής που βοηθάει ο στρατηγός-στην αρχή του φίλμ]
Αντιγόνη (1961)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας  (1967)
Μανωλάκης ο τέντι μπόι (1967)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)

Δεν υπάρχουν σχόλια: