ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Ντίνα Τριάντη
Η Ντίνα Τριάντη είναι ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940. Υπήρξε από τις πιο γλυκειές αλλά και γοητευτικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του '60. Η τελευταία της τηλεοπτική παρουσία ήταν η συμμετοχή της στο σίριαλ του ΑΝΤ1 ''Γόβα στιλέτο''ενώ η τελευταία φορά που "έδωσε σημεία ζωής", ήταν πριν μερικά χρόνια όταν κάποιο ρεπορτάζ της τηλεόρασης, την έδειξε να εργάζεται σε ένα εστιατόριο. Υπήρξε σύζυγος του
του ηθοποιού Αίαντα Τριάντη και του Λάκη Κομνηνού. Απέκτησε τρια παιδιά, μια κόρη την ηθοποιό Γκέλυ Τριάντη από τον πρώτο της γάμο και δυο γιους με τον Λάκη Κομνηνό. Επίσης είχε αρραβωνιαστεί με τον Κώστα Χατζηχρήστο.
Φιλμογραφία
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [Σοφία Περπέρη]
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ' άλλα (1970) [Ασήμω]Καινούργια Μέρα Χάραξε (1969) [Άννα]
Βαριά Κατάρα ο Διχασμός (1968) [Μαρία]
Η Λυγερη (1968)
Γοργοπόταμος (1968)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Το Ράλλυ του Θανάτου (1968) [Πόπη]
Ο Τσαχπίνης (1968) [Χρύσα Καραμανούσου]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Μαρίνα]
Καταραμένη ώρα / Τραγούδησέ μου μανούλα... (1968) [Τζούλια]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Μάρα]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Σόφη]
Ο μόδιστρος (1967) [Μαρίνα]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Μαρία]
Το Χρήμα ηταν Βρώμικο (1967) [μέλος συμμορίας]
Σ`Εχω Πάντα στην Καρδιά μου (1967) [Ντίνα]
Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου (1966) [Ρένα Περότη]
Η Παραστρατημένη (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)
Γαβριέλα, η Αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Ο Καμπούρης (1966) [Σοφία]
Οι Εκδικηταί (1966) [Κρινιώ]
Πλήγωσες την Αγάπη μου (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966) [Σοφία]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Φωφώ]
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Ρημαγμένο Σπίτι (1965)
Στοργή (1965)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964) [Μίρκα Παυλίδου]
Αθήνα Ωρα Δώδεκα (1964)Αμαρτωλά χέρια (1963) [Αλίκη Σταματίου]
Μίσος (1963) [Σόφη]
Ο Αδελφός μου ο Τροχονόμος (1963) [Κική Καραμπισμάνη]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Δημητρούλα Στριγγάρη]
Ο τρελλάρας (1963) [Μαρίνα]
Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
Ο Καζανόβας (1963) [Τζούλια]
Τον Βρήκανε τον Παναή (1963)
Το Πρώτο Χτυποκάρδι (1963) [Φλώρα Καπνίση]
Της κακομοίρας (1963) [Λίτσα]
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Έλλη Παπακωστοπούλου]
Έξυπνοι και κορόιδα (1962) [Λέλα Ιωαννίδου]
Αγάπη Γραμμένη με Αίμα (1962)
Ο Διάβολος και η Ουρά του (1962)
Αγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Πίτσα]
Διαμάντω (1961) [Διαμάντω]
Μας κλεψανε τη Γκολφω (1961)
Μυρτιά (1961)
Το Παιδί του Μεθύστακα (1961) [Χριστίνα]
Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960) [Λάουρα]
Αλλού τα Κακαρίσματα (1960) [Νέλλη]
Η Κρητικοπούλα και ο Ελευθερωτής (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Βέρα Κατρανά]
Το ποτάμι (1960)
Τρεις κούκλες κι εγώ! (1960) [Μαρίνα]Λυγκος ο Λεβεντης (1959)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Φώφη Ασημομύτη]
Τα Μαναβάκια (1957)
Σειρές που έχει παίξει
Γόβα στιλέτο 1993 ΑΝΤ1
Μίνι μάρκετ ονείρων 1991 ΕΤ2
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μητερα της ηθοποιου Κελλυς Τριαντη.

Γιασεμί είπε...

Απεκτησε τρια παιδια μια κορη την ηθοποιο Γκελυ Τριαντη απο τον πρωτο της γαμο με τον ηθοποιο Αια Τριαντη και δυο γιους απο τον δευτερο γαμο της με τον ηθοποιο Λακη Κομνηνο.

DREAMER είπε...

πραγματικα φοβερη ηθοποιος! Παρα πολυ γλυκεια και με πραγματικο ταλεντο!!

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες ! Τι απεγινε τωρα? παραμενει με τον Λακη Κομνηνο. Κατ'αρχας ειναι εν ζωη η γυναικα? Εμαθα οτι εχει χαθει απο την τελευταια της εμφανιση στην τηλεοραση. Ξερει κανεις κατι περισσοτερο για εκεινη?

Dimitris56 είπε...

ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ,ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΓΚΕΛΗ ΜΕ (Η ) κ ΟΧΙ ΜΕ ( Υ )

ΝΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΗ είπε...

ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΗ(ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ),ΚΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΜΑΡΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ...ΕΙΑΝΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

i ntina triandi distixos den eine pleon en zoi edo ke arketa xronia,pou efige apo konta mas.