ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΑΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ

Γεωργίτσης Φαίδων
Ο Φαίδων Γεωργίτσης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1939. Σπούδασε στις δραματικές σχολές του Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν το 1960.  Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη, με την οποία είχε σχηματίσει και δικό του θίασο. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και κινηματογραφικά έργα. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά "Κόκκινο δαχτυλίδι", ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με το κτήμα "Κεκρωπία" και τον ομώνυμο θεατρικό θίασο που έχει ιδρύσει στο Κορωπί.
Φιλμογραφία
Το σινεμά γυμνό (2010) [ο ίδιος]
Ο γιος του Τσάρλυ (2008) [Τσάρλυ]
Ηλεκτρικός άγγελος (1981)
Κατάσκοπος Νέλλη (1981) [Μπράιαν Ρόμπερτς]
Ο σεξοκυνηγός (1981) [Ανδρέας]
Κραυγή γυναικών (1978)
Η καγκελόπορτα (1978) [Ευτύχης]
Παύλος Μελάς (1974)
Σατανικές ερωμένες (1974) [Λουκάς]
Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής (1973) [Γιάγκος Μαντάς]
Πιο θερμή και από τον ήλιο (1972) [(αμερικάνος ναύτης)]
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972) [Αλέξης]

Κυνηγημένοι εραστές (1972) [Άγγελος]
Το τρίπτυχο της αμαρτίας (1972)
Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ`Ράιχ (1972)
Η ζαβολιάρα (1971) [Κώστας]
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Αεροσυνοδός (1971) [Στέφανος Βαλμάς]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969) [Βασίλης Αρσένης]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [Πέτρος Αθανασίου]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Δημήτριος/Μήτσος Μπεζεστένης]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968) [Γιώργος Κονταξής]
Όλγα αγάπη μου (1968) [Πέτρος Βασιλειάδης]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968) [Σάκης "Μαύρος"]
Νύχτα γάμου (1967) [Θάνος Καμπίρης]
Εκείνος κι εκείνη (1967) [εκείνος]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967) [Νικόλαος Κούρσος]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Φώτης Τσίπουρας]

Επιχείρησις Δούρειος Ιππος (1966)
Οι εχθροί (1965) [Στέφανος]
Πικρή ζωή (1965) [Παύλος Αλεξίου]
Οι νέοι θέλουν να ζήσουν (1965) [Γιώργος]
Βρώμικη πόλις (1965) [Τάσος Λιάσκης]
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965) [Γιάννος]
Το κορίτσι της Κυριακής (1964) [Ορφέας]
Διωγμός (1964) [Γιάννης Χαραλάμπους "Κανάρης"]
Ίλιγγος (1963) [Κώστας Παναγιωτόπουλος]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Άγγελος]
Ουρανός (1962) [Γιάγκος]
Ποτέ την Κυριακή (1960) [ναύτης]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

1 σχόλιο:

ΦΛΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ είπε...

Καταπλικτητικος ηθοποιος ο κυριος Φαιδων Γεωργιτσης εχει την αγαπη μας!