ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΝΙΑ ΖΩΙΔΟΥ

Σόνια Ζωίδου
Κατάγεται από την Κομοτηνή. Υπήρξε μία από τις πρώτες Σταρ Ελλάς στην ιστορία του θεσμού και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος το 1955. Υπήρξε για βραχύβιο χρονικό διάστημα παρουσιάστρια του προγράμματος στην ελληνική τηλεόραση. Αργότερα αποχώρησε από τον καλλιτεχνικό χώρο για προσωπικούς λόγους και το 1970 παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Βασίλη Κουράκο. Σήμερα ζει στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, μαζί με το σύζυγό της και τον γιο της.
Φιλμογραφία
Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)
Κατατρεγμενοι της Μοιρας (1964)
Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)
Ευτυχώς Χωρίς Δουλειά (1963)
Αγάπη Γραμμένη με Αίμα (1962) [Αρετή]
Ζήτω η Τρέλλα (1962) [Μάρθα]

Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Χρύσα Γούσια]
Κορίτσια της Αθήνας (1961) [Ρένα]
Οι 900 της Μαρίνας (1960)
Ενα Κορίτσι σε Περιμένει (1960)
Μαλαμω (1960)
Πλούσιοι χωρίς λεφτά!... (1960) [Άννα]
Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης (1959)
Οσο Υπάρχουν Γυναίκες (1959)
Η Λίμνη των Πόθων (1958) [Ασημούλα]
Ένας ήρως με παντούφλες (1958) [Τζούλια Δεκαβάλα]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: