ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

Τσούκας Νίκος
Γεννήθηκε στην Δεσκάτη Γρεβενών το 1935. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962, πλάι στο Μίμη Φωτόπουλο, με το έργο "Εξω οι κλέφτες". Στη συνέχεια έπαιξε με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο "Η μικρή μας πόλη" και αργότερα συνεργάστηκε με τους Κατερίνα, Κώστα Μουσούρη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Τζένη Καρέζη, Κώστα Ρηγόπουλο, Κάκια Αναλυτή, Σωτήρη Μουστάκα, Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.ά. Το ντεμπούτο του στον Κινηματογράφο το έκανε το 1962, με τις ταινίες Προδομένη Αγάπη και Η Νύφη το 'Σκασε. Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους του ήταν στις ταινίες: Η Βίλλα των Οργίων, Η Νεράϊδα και το Παλληκάρι, Το Στραβόξυλο και Η Ωραία του Κουρέα. Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά "Ταξίδι", που τον έκανε δημοφιλή στο πλατύ κοινό και ακολούθησαν οι "Πάρκινγκ", "Όταν ήμουν δάσκαλος" κ.ά.
Φιλμογραφία
Ρ 20 (2004)
Ο τελευταίος τίμιος Ρωμηός (1989) [Κοσμάς Καράμπελας]
Ο αυτάκιας (1988) [Ορφέας]
Έλα τώρα... που λείπει ο άνδρας μου (1986) [Κοσμάς Δερβίσης]
Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (1985) [Ακάκιος] 

Σιδηρά κυρία (1983)
Στα σαγόνια της εφορίας (1983)
Τα σαΐνια (1982) [Πέλοπας]
Εδώ και τώρα αγγούρια! Πόσα φάγατε σήμερα; (1982)
Άγριες κότες (1981) [Μάρκος]
Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ (1981) [Λεωνίδας]
Καθένας με την τρέλλα του... (1980) [Στράτος]
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980) [Λεωνίδας Μιχανικόπουλος]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [Βλαδίμηρος]
Τζακ ο καβαλάρης (1979) [Αποστόλης]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [παντρεμένος άντρας]
7 χρόνια γάμου (1972) [Ευτύχιος Μπαράκος]
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Σωτήρης Αυγερινός]
Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971) [φυλακισμένος]
Σέργιος και Αννα (1971)
Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Θωμάς]
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970) [Παυσανίας]
Μάρθα, η γυναίκα του πόνου (1970)
Αλτ! Και σ`έφαγα. Εδώ Προκόπης... (1969)
Τα δυο πόδια σ`ένα... Παπούτσι! (1969) [Θανάσης]
Η κόμησσα της φάμπρικας (1969) [Χρήστος Δελημάνης (κομμουνιστής)]
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [ενωματάρχης Καρακώστας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Μήτσος]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969) [θυρωρός]
Το λεβεντόπαιδο (1969) [Μένιος]
Το στραβόξυλο (1969) [Περικλής]
Το... θύμα (1969) [Μήτσος Τόνος]
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968) [Παναγής]
Ο τσαχπίνης (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Τα δύο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1967) [Θανάσης] 

Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [Βλάσσης]
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966) [ατζέντης] 

Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [γείτονας]
Τζένη Τζένη (1965)
Η βίλα των οργίων (1964) [Αποστόλης]
Ο ανήφορος (1964)
Το "τεμπελόσκυλο" (1963)
Η νύφη τό σκασε... (1962) [συνοδηγός τουριστικού λεωφορείου]
Προδομένη αγάπη (1962) [Μήτσος]

ΑΠΟ ΤΟ www.cinehellas.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλος ηθοποιος με αγαπη Μαρια.

Ανώνυμος είπε...

εξοχος