ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΚΛΕΙΩ ΔΕΝΑΡΔΟΥ

Κλειώ Δενάρδου
Η Κλειώ Δενάρδου γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 25 Ιουνίου 1936, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Τα πρώτα της μαθήματα στη μουσική τα πήρε από τον πατέρα της. Την μύησε στο τραγούδι και την όπερα μιας και συμμετείχε ο ίδιος σε όπερες που έρχονταν από την Ιταλία. Παράλληλα, με τις σπουδές της στην Εμπορική σχολή της Καλλιθέας συμμετείχε στη φιλαρμονική της περιοχής παίζοντας κορνέτο. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο στο κλασικό τραγούδι. Σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε το τραγούδι «Που να ’ναι ο ίσκιος σου Θεέ» σε μουσική Ζακ Ιακωβίδη και στίχους Μιχάλη Γαβριηλίδη. Με το τραγούδι αυτό έλαβε το πρώτο βραβείο στη  Β΄ Ολυμπιάδα Τραγουδιού το 1969. Ακολούθησαν πολλά  βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο εξωτερικό: Βαρκελώνη, Μαγιόρκα, Ρίο ντε Τζανέϊρο, Βελιγράδι, Βουλγαρία, Πολωνία. Σε πολλά απ’ αυτά έλαβε τηη πρώτη θέση. Το πρώτο τραγούδι που έγραψε σε στούντιο ήταν το « Μαργαρίτα – Μαγιοπούλα» του Μίκη Θεοδωράκη. Ακόμα, ερμήνευσε πρώτη το «Καράβια Αλήτες» του Μάνου Λοΐζου. Στα πιο γνωστά κέντρα της Αθήνας συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Τέρη Χρυσός και η Άντζελα Ζήλεια ενώ στο θέατρο με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Σωτήρη Μουστάκα, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τη Μάρω Κοντού. Επίσης, δεν ήταν λίγες και οι εμφανίσεις της ως ερμηνεύτριας στον κινηματογράφο ( π.χ. Κοντσέρτο για πολυβόλα). Επιτυχημένες ήταν και οι εμφανίσεις της στην Αμερική (Carnegie Hall, Νέα Υόρκη), τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη.   Μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε καινούριο τραγούδι με τον τίτλο « Το πικρό» σε δίστιχα από δημοτικά τραγούδια και μουσική του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη.
Φιλμογραφία
Αυτό το κάτι άλλο (1963)
Το Δόλωμα (1964)
Υιέ μου... Υιέ μου... (1965)
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν    (1968)
Ο παλιάτσος (1968)
Η ώρα της αλήθειας   (1969)
ΑΠΟ ΤΟ  www.corfuland.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδερφή του πασίγνωστου ληστή με τις γλαδιόλες, του Θόδωρου Βενάρδου, όπως προκύπτει από το ακόλουθο δημοσίευμα: https://www.irafina.gr/apokalipsi-vomva-gia-ton-sizigo-tis-pinelopis-anastasopoulou-ine-o-anipsios-tou-thrilikou-listi-me-tis-gladioles/

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΑΡΔΟ! ΕΛΕΟΣ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφή του Θόδωρου Βενάρδου, ήταν Αννίτα Βενάρδου, η οποία, ως τραγουδίστρια, συνεργάστηκε (δεκαετία του ΄70) με τον Λευτέρη Ψιλόπουλο, στην δε τηλεόραση έκανε μερικές εμφανίσεις δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα … Μετά την σύλληψη και την φυλάκιση του αδελφού της, εγκατέλειψε το τραγούδι, παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη …