ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΝΙΤΣΑ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ





















Ελένη (Νίτσα) Αβαταγγέλου 
Γεννήθηκε στη Σμύρνη. Παρακολούθησε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Εμφανίστηκε κυρίως σε ξένες παραγωγές που γυρίστηκαν στη χώρα μας (Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Συνέβη στην Αθήνα, Αλέξης Ζορμπάς, Φαίδρα κ.α.). Επίσης εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, ως κομπάρσος (εκτός κι αν της μοιάζει αυτή που εμφανίζουμε ως κομπάρσα).
Φιλμογραφία (84 ταινίες)
Διαγωγή... μηδέν! (1949) 
Η λύκαινα (1951) Ζαϊρα (1952) 
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)[στο πανηγύρι]
Θυσία της μάνας (1956) 
Κορίτσι με τα παραμύθια (1956) 
Αγιούπα το κορίτσι του κάμπου (1957) 
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)[στα καλλιστεία]
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)[γειτόνισσα στο ατελιέ του Γιώργου, έφερε πίσω τη γάτα] 
Γερακίνα (1958) 
Το νησί της σιωπής (1958)[λεπρή]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ένας βλάκας και μισός (1958)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) 
Το νησί των γενναίων (1959) 
Ναυάγια της ζωής (1959) 
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)[τσιγγάνα]
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[πελάτισσα νυχτερινού κάντρου, χειροκρότησε τη Θηρεσία που μόλις είχε τραγουδήσει]
Δράκουλας και Σία (1959) 
Επιστροφή από το Μέτωπο (1959)[νοσοκόμα]
Η μουσίτσα (1959)[καλεσμένη / τον εαυτό της]
Αγαπούλα μου (1960) 
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Το αγόρι που αγαπώ (1960)[θεατής στο θέατρο]
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ποτέ την Κυριακή (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Οι 900 της Μαρίνας (1961)[κάτοικος χωριού]
Δέσπω (1962) 
Συνέβη στην Αθήνα (1962) [θεατής στους αγώνες]
Δουλειές του ποδαριού (1962) [διευθύνει την επίδειξη]
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)[στη δεξίωση του γάμου]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)[πελάτης ξενοδοχείου]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)[καλεσμένη]
7 μέρες ψέματα (1963)[πελάτισσα ξενοδοχείου]
Ο Άσωτος (1963)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)[επιβάτης πλοίου]
Τα παιδιά της Μανταλένας (1963) 
Εγωισμός (1964)[καλεσμένη]
Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο (1964) 
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Οι κολασμένοι (1964)[κάτοικος χωριού]
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964)[περαστική και επιβάτης αεροπλάνου]
Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα (1965)[στη κηδεία]
Ο νικητής (1965)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)[καλεσμένη]
Θυσία (1966)
Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967) 
Γαμπρός απ΄το Λονδίνο (1967)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η αγάπη μας (1968)[θεατής θεάτρου]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο παλιάτσος (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η λυγερή (1968)[κάτοικος χωριού]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)[στη δεξίωση]
Ο γίγας της Κυψέλης (1968)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο μπλοφατζής (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο θαυματοποιός (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1970)[θεατής στο θέατρο]
Ο ξεροκέφαλος (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970)[στο αεροδρόμιο]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)[πρόσφυγας]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο νάνος και οι 7 Χιονάτες (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)[Ινδή ή κάτι τέτοιο, στο αεροδρόμιο]
Η ταξιτζού (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)[ξένη]
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)[θεατής στο θέατρο]
Ο δρόμος των ηρώων (1971)[καλεσμένη στη δεξίωση]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971)[ξένη στο αεροδρόμιο]
Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)[πενθούσα]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)[στη τελετή με τον Καρύδη]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972)
Ο Πατούχας (1972)[κάτοικος χωριού]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Απ΄τ΄αλώνια στα σαλόνια (1972)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)[συγγενής αγνοούμενου ή διασωθέντα]
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972)[θεατής στο θέατρο]
Τον αράπη κι αν τον πλένεις (1973)[καλεσμένη]
Έγκλημα στο Καβούρι (1974)
1922  (1978)

4 σχόλια:

Thanos Michaniona είπε...

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γενν.Πυργος Ηλειας 1945. Εμφανιστηκε θεατρο το 1965 [θ.Στ.Παραβα-Μ.Καραγιαννη], ''Το ρετιρε της Ευας''.Δραμ.Σχολη Κ.ΚΟΥΝ1967-1970. Θιασοι΄. Βουγιουκλακη-Παπαμιχαηλ(1965-66)''Η κορη μου η σοσιαλιστρια'' ,Ο κοσμος της Σουζυ Βογκ'',''Του φτωχου τ'αρνι''.θ.Γ.Κωνσταντινου 1966-67''Τον αρτον ημων τον επιουσιον'',Θανασακης ο πολιτευομενος''. θ.Βλαχοπουλου-Κωνσταντινου-Σα-πουντζακη (1967)''Η πενταμορφη'' , θ.Τεχνης 1968' ''Ορνιθες''Αριστοφανη,''Λυσιστρατη'' . θ.Καρρα-Μουστακα-Χρονοπουλου 1970 ''Οδος ευκαιριας' Εθνικο θεατρο 1973-74 Σαιξπηρ''Οθελλος',Πεινα και διψα ,''Ο Μπιντερμαν και οι εμπρηστες'' κ.α΄΄ Τ ΤΑΙΝΙΕΣ Οι σαταναδες της νυχτας 1972 Στα διχτυα της αραχνης 1973 Σεξομανια (Το παρελθον μιας γυναικας) 1974 Η κορη μου η σοσιαλιστρια 1966

Thanos Michaniona είπε...

ΑΡΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Γεννηθηκε στην Αθηνα το 1945- Δρ Σχολη Γρηγορη Βαφια 1968-1971. Στο θεατρο θ.Κωστη Λειβαδεα ,εργο''Φιλοκτητης'' Σοφοκλη,1969 και ''Αντιγονη''Σοφοκλη. Θιασοι΄΄θ.Ρενας Τριανταφυλλιδη''Παπαβλαχαβας''1971,Γιαννη Νικολαιδη-Χαρας Κανδρεβιωτου ''Κατζουρμπος'' Χορτατση 1972 θ.Γ.Κωνσταντινου ''Μαντεψε ποιον κρυβω στο ψυγειο μου'' 1972-73 , ''Μανωλακης ο βομβιστης '' θ.Μιρ. Κουνελακη 1973 -74 ''Μια θεση στο κρεββατι σας '' , ''Τα παιδια του λυκου'' ,''Ευσεβης τυρανια'' Αμφιθεατρο Σπ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ 1975 ''Ερωτοκριτος'' Απο το 1975 ωςτο 1979 εργαζοταν στην Ευρρωπη. θ.Ασπ. Παπαθανασιου 1979 ''ο τυχοδιωκτης,' ''Φοινισσες'' ,ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 1980 ''Ιφιγενεια εν Αυλιδι'' ,θ.Νικου Αρμαου 1981 ''Αλκηστις΄΄ Ευριπιδη,''Δωδεκατη νυχτα''Ο Ερωτας και ο πολεμος στον κηπο της Αρμιντας'' θ.Ντ.Καρυδη-Τζουλιας Αργυροπουλου (1985)''Τα οπλα του Αχιλλεα'' ,θεατρικη σκηνη Αρη Μιχοπουλου(1987-88) Ευριπιδη ''Φοινισσες'' ,''Ιππολυτος'' Σπουδασε σκηνοθεσια -διευθυνση θεατρου στο πανεεεπιστημιο της Βενσεν 1975-79. Το 1983 ιδρυσε την ''ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ'' Απο το 1988 και μετα εργαζεται σαν σκηνοθετης Το 1992 ιδρυσε το Δημοτικο Θεατρο Περιστεριου. Συνεργασιες Δημ.θεατρο Θηβας 1992 ,,, θιασο ''Κνωσσος΄΄Λαμπρου Τσαγκα 2000 Σκηνοθετησε πολλα εργα Αριστοφανη ''Αχαρνης'' ''ο ηχος του οπλου'' , ''Αντιγονη'',''Ελενη'' κ.α'' Φ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ Σαταναδες της νυχτας 1972 Ο Κευ φιλε 1973 Το σφαλμα 1974 Η δαιμονισμενη 1974 Ο γιος μου ο Στεφανος 1974Σ Στα διχτυα του τρομου 1975 Το κοκκινο τραινο 1982 Ο στοχος 1983 Δρακος,το προσωωπο της ημερας 1983

Thanos Michaniona είπε...

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΣ Γενν.στην Κερκυρα,1922- Ηθοποιος,συγγραφεας,σκηνοθετης. Σπουδασε στη δραματικη σχολη τουΔημ.Ροντηρη. Εργαστηκε στο Εθνικο Θεατρο πολλα χρονια παιζοντας ρολους στα εργα ''Ριχαρδος Β',Ξαφνικα περσι το καλοκαιρι, Τρεις κοσμοι, Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε,Ποπολαρος Ο μπαμπας εκπαιδευεται, Μην πατατε τη χλοη , Ερωφιλη[Χορτατζη], και αλλα . Εγκατελειψε αργοτερα το θεατρο και εκανε διαφημιστικη εταιρια για αρκετα χρονια. Παραλληλα με την εταιρια ,εγραψε ή διασκευασε ,μονος του ή σε συνεργασια με τους Γιαννη Πολιτη και Βασιλη Ιμπροχωρη (πατερας Καιτης Ιμπροχωρη),διαφορα εργα οπως ''Ερωφιλη''[Χορτατζη], που παιχθηκε απο το θιασο Σπ.Μουσουρη-Κρινιως Παπα,''Ζωντοχηρα'' ,''Λιζακι'' ''Ηταβερνα του Σωκρατη'', Τυραννος'',''Μιλα μου για αγαπη'' ''Οι σειρηνες του ονειρου'',΄΄Η σιωπη των πονηρων'' .Το 1954 εγραψε για το Β΄ προγραμμα του Ε.Ι.Ρ. την ραδιοφωνικη εκπομπη ''Το λυχναρι του Αλαντιν'' και στα οποια ελαβαν μερος γνωστοι ηθοποιοι του θεατρου ,οπως Μαιρη Αρωνη,Βασω Μανωλιδου, Γιωργος Παππας,Δημ.Χορν,Ελλη Λαμπετη, Αννα Συνοδινου ,Βιλμα Κυρου κ.α΄΄ Ο Αλκης Παπας(με ενα ''πι'') , υπηρξε συζυγος της διασημης Ειρηνης Παπα(Χιλιομοδι Κορινθιας 1926- ) και επισης αδελφος των επισης ηθοποιων Κρινιως Παπα και Γιωργου Παπα (νεώτερου) Τ Τ ΤΑΙΝΙΕΣ

Thanos Michaniona είπε...

ΤΑΙΝΙΕΣ (ΠΑΠΑΣ) Δουκισσα της Πλακεντιας 1956 Πικρο Ψωμι 1951 Ριρικα 1951 Ψιτ..ψιτ..κοριτσια 1959 (μονο σεναριο και σκηνοθεσια ) Εφοπλιστινα 1971 (μονο σεναριο)