Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΜΠΕΛΛΑ ΣΜΑΡΩ

Μπέλλα Σμάρω
Υπήρξε μεγάλη χορεύτρια και από τα πρώτα ονόματα του μουσικού θεάτρου. Ψηλή και εντυπωσιακή, ήταν για χρόνια πρώτο όνομα στις Αθηναικές σκηνές. Ο Μανώλης Καστρινός και ο Γιάννης Φλερύ στα πρώτα τους βήματα, χόρεψαν μαζί της.  Και οι δύο την θαύμαζαν και την αποκαλούσαν Θεά.  Το καλοκαίρι του 1939, η Μπέλλα Σμάρω ήταν από τις βασικές ατραξιόν στο γνωστό βαριετέ του Ζαππείου "Όασις" κι εκεί θα έκανε την πρώτη της εμφάνιση, η νεαρή τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου.  Η Σμάρω την χτένισε, την έβαψε και της δάνεισε μία τουαλέτα για να εμφανιστεί.  Η Βλαχοπούλου δεν ήταν τόσο ψηλή όσο η Μπέλλα Σμάρω και η τουαλέτα της έπεφτε μεγάλη. Καθώς πήγε να βγει στη σκηνή, πάτησε το φόρεμα και βρέθηκε ξαπλωμένη στο σανίδι. Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν ξέχασε ποτέ την πρώτη της εμφάνιση και την αγάπη της για την Μπέλλα Σμάρω.
Δυστυχώς δεν υπάρχει βιογραφικό για την πανέμορφη αυτή χορεύτρια, ούτε άλλες φωτογραφίες. Η μοναδική είναι αυτή του 1945.
Φιλμογραφία
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/26/2019

    Περισσότερα για την Μπέλλα Σμάρω (φωτογραφίες και τι απέγινε) μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://ola-ta-kala.blogspot.com/2019/01/m.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/2020

    Γεννήθηκε το 1918 και πέθανε το 1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή