ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Γιώργος Μυλωνάς
Ο Γιώργος Μυλωνάς γεννήθηκε στο χωριό Αλώνια του νομού Πιερίας στις 2 Μαρτίου 1947 και σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Πέντε θεατρικά του έργα έχουν ανέβει με μεγάλη επιτυχία σε κεντρικά θέατρα των Αθηνών. Από το 1972 εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Στον ελληνικό κινηματογράφο σκηνοθέτησε 30 ταινίες και έγραψε 70 σενάρια. Αρκετές ήταν οι ταινίες του που ξεχώρισαν για τη μεγάλη αποδοχή τους από το κοινό. Στο χώρο της τηλεόρασης έγραψε και σκηνοθέτησε δώδεκα τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων κατά τα έτη 1987-1990 και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά τα έτη 1996-1999. Από το 1999 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων Σκηνοθετών-Σεναριογράφων. Από το 1994 είναι καθηγητής Σκηνοθεσίας των σχολών ΑΚΤΟ.
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός]
Αναζήτησις (1972) 
Η προεδρίνα (1972)[ψυχίατρος]
Ιπποκράτης και δημοκρατία (1972)
Το πέρασμα (1974)
Αγώνας Χωρίς Τέλος  (1978) [αξιωματικός βασανιστής]
Οι Φανταρίνες  (1979) [ξενοδόχος]
 Η ώρα του λύκου (1979) [θιασάρχης]
Τζακ ο Καβαλάρης  (1979)
Ο Κώτσος και οι Εξωγήινοι (1980) [οδηγός με όπλο]  
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ.(1980)
Αγριες Κότες  (1981) [άντρας με θυμιατό]  
Είσαι στην Ε.Ο.Κ... Μάθε για την Ε.Ο.Κ. (1981)  
Ο Κώτσος Εξω από το Ν.Α.Τ.Ο.  (1981) [μουγγός
Ο Σεξοκυνηγός (1981) [γιατρός]
Αλαλούμ - Alalum (1982)  
Εδώ και Τώρα Αγγούρια!!! Πόσα Φάγατε Σήμερα; (1982) [σκηνοθέτης]  
Ο Ρεπόρτερ  (1982)  
Το Παιδί του Σωλήνα (1982)  
ΦυλΓρανίτα από Μελάνι  (1983) [Μεγαλόστομος]  
Δάσκαλε τι Δίδασκες; (1983) [Μίμης Θαλασσιάς]  
Η Δημοκρατία του Νέφους  (1983) [Μανωλάκης]  
Ο Βιασμός μιας Μοναχής (1983) [Ποσειδώνας]  
Σιδηρά Κυρία  (1983) [κριτικός κινηματογράφου]  
Στα Σαγόνια της Εφορίας  (1983) [Δελαπόρτας]  
Χούλιγκανς: Κάτω τα Χέρια απ` τα Νιάτα  (1983) [ιερέας]  
Φυλακές Ανηλίκων  (1982)
Εις Μνήμην Χάρρυ Κλυνν (1984)  
Και Κλάααμα στα Σχολεία!... (1984) [θεολόγος]  
Φυλακές Ανηλίκων Νο 2: Εκδίκηση στη Βία (1984) [αστυνομικός ντετέκτιβ]  
 Κορίτσια για... Τσίμπημα (1985) [Σερσερής]  
Ράδιο-Αρβύλα (1986) [ιερέας]  
Το Σινεμά Γυμνό (2010)[ο ίδιος]
Breakdown Reward (2012) [Ζορό]  
ΑΠΟ ΤΟ http://www.greekbooks.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: