ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΑΛΚΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Άλκης Ζερβός 
Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε:
Λογιστικά και Διοίκηση επιχειρήσεων στην Ανωτέρα σχολή «ο ΠΥΡΣΟΣ» 1966.
Θέατρο: στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν «Θέατρο Τέχνης» (1971) και στο «Θεατρικό Εργαστήρι», του Δημήτρη Κωσταντινίδη (1974).
Κινηματογράφο: στη σχολή της «Ευγενίας Χατζίκου» 1982.
Φωτογραφία: στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ζωγράφου» 1994.
Παντρεμένος με την ηθοποιό Ξένια Ζερβού, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Παντελή Ζερβού – απ’ όπου προέρχεται και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πατέρας 2 κοριτσιών, της επίσης ηθοποιού Μαρίας Ζερβού και της Νατάσας που ασχολείται με μόδα και καλλιτεχνική ονυχοπλαστική.
Φιλμογραφία
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)[σκηνοθέτης]
Έρωτας του Οδυσσέα  (1985)(μεγαλοπαράγων) 
Πατρίς – Ληστεία – Οικογένεια (1985)(δημοσιογράφος)
Τηλεκανίβαλοι Νο 2 (1986) (τηλεπαρουσιαστής) 
Κουφώματα Λαδώματα (1988)(σκηνοθέτης) 
Όλα είναι ένα ψέμα (1989)(σκηνοθέτης) 
Οι Θεοί του Ολύμπου (1989)(Δίας) 
Κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Στο ύψος της χαραμάδας (1992)
Κρήτες εποίουν (1992)(αφηγητής) 
Ύψος Χαραμάδας (1992)(διευθυντής) 
Γυναίκες δηλητήριο (1993)
Κάθε Σάββατο (1999)(πατέρας)
Μην περνάς ανάβει κόκκινο (2003) [επαναστάτης πατέρας]
Τυχερό επτά (2004) (προποτζής) 
 ΑΠΟ ΤΟ http://www.prova.gr/Professor_alkis-zerbos

Δεν υπάρχουν σχόλια: