ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ

Βασίλης Τσάγκλος
Έλληνας ηθοποιός με αξιόλογη προσφορά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1939 στην Πύλο της Μεσσηνίας. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε το 1970 με τις ταινίες «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» και «Ο Αστραπόγιαννος», ενώ στην συνέχεια έπαιξε στην τριλογία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μέρες του '36» (1972), «Ο Θίασος» (1975) και «Οι Κυνηγοί» (1977). Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για την συμμετοχή του στην ταινία του Χρήστου Σιοπαχά «Η κάθοδος των εννέα», που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού. Στη μικρή οθόνη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Παράξενος ταξιδιώτης» (1972), «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (1975), «Τα Λαυρεωτικά» (1982), «Κερένια κούκλα» (1987, ΕΡΤ2), «Οι φωτογράφοι» (1998), «Αν θυμηθείς το όνειρο μου» (2003), «Θανάσιμες πεθερές» (2004) και «Στο παρά πέντε» (2005). Το 1989, δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα. Δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύστασή του ως νομικό πρόσωπο και μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρξε συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας. Προς τιμήν του, το θερινό θέατρο του δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα φέρει την επωνυμία «Βασίλης Τσάγκλος». Ο Βασίλης Τσάγκλος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 76 ετών.
Φιλμογραφία 
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η ανταρσία των δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο εχθρός του Λαού (1972)
Οι απάνθρωποι (1972)
Μέρες του '36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο θίασος (1975)
Οι κυνηγοί  (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [πατέρας]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η κάθοδος των εννέα (1983)
Ο άνθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna - Ο καθρέφτης (1984) [μάντης] 
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο αδέξιος εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το φτερό της μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα ρόδινα ακρογιάλια (1998)
Το παιχνίδι της σκιάς (2001)
Uranya (2006) [παππούς]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]
Καντίνα (2009) [παππούς]
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: