ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΟΥΤΗΣ

Γεώργιος Πλούτης 
Ανήκει στους πρωτεργάτες του Ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1887 και εμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή από το 1919, συνεργαζόμενος με θιάσους όπως του Θεάτρου Ωδείου, των "Νέων" κ.α. Από το 1924 έπαιζε στο θέατρο "Κυβέλης" ως βασικό μέλος του θιάσου της μεγάλης πρωταγωνίστριας.
Ήδη όμως είχε προσελκυστεί από τον - βωβό τότε -κινηματογράφο. Το 1914 έπαιξε στην ταινία "Γκόλφω" του Κ. Μπαχατόρη και το 1916 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Δ. Βρατσάνου "Ο ανήφορος του Γολγοθά" (στο λόφο του Φιλοπάππου), η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ακολούθησαν πολλές άλλες, τόσο του βωβού όσο και αργότερα (από το 1951) του ομιλούντος.
Κατά τη δεκαετία του 1950 ήταν μόνιμος συνεργάτης του ΕΙΡ, όπου πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές και ενημερωτικές εκπομπές. Πέθανε το 1966.
Φιλμογραφία
Γκόλφω (1914)   
Επί της Ακροπόλεως (1915)
Ο ανήφορος του Γολγοθά (1916) [Χριστός]
Στέλλα Βιολάντη (1931)                   
Η λύκαινα (1951)   
Ο Γρουσούζης (1952) [στο πλήθος για το μωρό]
Η αγνή του λιμανιού (1952)  [ιερέας]
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)    
Μπροστά στο Θεό (1953)
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Δούκισσα της πλακεντίας (1956)
Της τύχης τα γραμμένα (1957) [μέλος επιτροπής καλλιστείων] 
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΙΟΥ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: