ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΜΠΕΛΛΑ ΣΜΑΡΩ

Μπέλλα Σμάρω
Υπήρξε μεγάλη χορεύτρια και από τα πρώτα ονόματα του μουσικού θεάτρου. Ψηλή και εντυπωσιακή, ήταν για χρόνια πρώτο όνομα στις Αθηναικές σκηνές. Ο Μανώλης Καστρινός και ο Γιάννης Φλερύ στα πρώτα τους βήματα, χόρεψαν μαζί της.  Και οι δύο την θαύμαζαν και την αποκαλούσαν Θεά.  Το καλοκαίρι του 1939, η Μπέλλα Σμάρω ήταν από τις βασικές ατραξιόν στο γνωστό βαριετέ του Ζαππείου "Όασις" κι εκεί θα έκανε την πρώτη της εμφάνιση, η νεαρή τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου.  Η Σμάρω την χτένισε, την έβαψε και της δάνεισε μία τουαλέτα για να εμφανιστεί.  Η Βλαχοπούλου δεν ήταν τόσο ψηλή όσο η Μπέλλα Σμάρω και η τουαλέτα της έπεφτε μεγάλη. Καθώς πήγε να βγει στη σκηνή, πάτησε το φόρεμα και βρέθηκε ξαπλωμένη στο σανίδι. Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν ξέχασε ποτέ την πρώτη της εμφάνιση και την αγάπη της για την Μπέλλα Σμάρω.
Δυστυχώς δεν υπάρχει βιογραφικό για την πανέμορφη αυτή χορεύτρια, ούτε άλλες φωτογραφίες. Η μοναδική είναι αυτή του 1945.
Φιλμογραφία
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερα για την Μπέλλα Σμάρω (φωτογραφίες και τι απέγινε) μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://ola-ta-kala.blogspot.com/2019/01/m.html

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε το 1918 και πέθανε το 1996

Ανώνυμος είπε...

1918-1996