ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΜΑΡΙΑ ΝΤΕ ΠΕΤΡΙΛΛΟ -MARIA DE PETRILLO

Μαρία Ντε Πετρίλλο (Maria De Petrillo)
Η Μαρία Ντε Πετρίλλο - Βαρλάμου είναι απόφοιτος και πρώτη χορεύτρια της Όπερας της Ρώμης. Η σταδιοδρομία της περιλαμβάνει εμφανίσεις ως πρώτη χορεύτρια στη Σκάλα του Μιλάνου, στο θέατρο Communale Τεργέστης, στο θέατρο Verdi της Φλωρεντίας καθώς και συνεργασίες στην Ιταλία με τους σκηνοθέτες Βισκόντι και Τζεφιρέλλι. Ασχολήθηκε με τον σύγχρονο χορό και την Jazz έχοντας δάσκαλο τον Πωλ Στέφεν (μαθητή του Τζάκ Κόουλ). Ζευγάρι πλέον στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή με τον Τάκη Βαρλάμο [πρώτο χορευτή της Λυρικής Σκηνής (1930-2011)], περιόδευσαν σε Ευρώπη και Αμερική. Εμφανίστηκαν στην Όπερα της Βαρκελώνης, στο "Ολυμπιά" του Παρισιού, στην Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής. Συνέχισαν την καριέρα τους στην Ελλάδα όπου εμφανίστηκαν σε θέατρα και κινηματογραφικές ταινίες.  Διευθύνει δική της  σχολή χορού (Σχολή Χορού Βαρλάμου- de Petrillo) και διδάσκει την τέχνη του κλασικού χορού από από το 1979. Έχει κόρη την ηθοποιό Μαργαρίτα Βαρλάμου.  Αναγράφεται στις ταινίες ως Μαρία ντε Πετρίλιο.
Φιλμογραφία
Ηδονή και πάθος (1960)
Τυφλός άγγελος (1960)
Ήρθες αργά (1962)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ   (1963)
Παίξε μπουζούκι μου γλυκό (1965)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν     (1967)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.depetrillodance.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: