ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ

Μανταλένα (Κατερίνα Μπότση)
Η Μανταλένα ή αλλιώς Κατερίνα Μπότση, όπως ήτανε το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1947 στα Γιαννιτσά.  Σε ηλικία 16 ετών την ακούει τυχαία σε ένα μαγαζί ο Γιώργος Ζαμπέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του για τραγουδίστρια. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει σταθμό για τη Μανταλένα και θα σημαδέψει την σύντομη καριέρα της καθώς ο Ζαμπέτας είναι ο συνθέτης που με τα τραγούδια του, την «σύστησε» στο ευρύ κοινό.  Από το 1963 έως και το 1974 θα αποτελέσουν ένα επιτυχημένο καλλιτεχνικό δίδυμο. Την περίοδο αυτή η Μανταλένα θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει τον Ζαμπέτα σε σπουδαία τραγούδια του (Άκου τ’ αηδόνια, Εδώ αρχίζει μια ζωή, Γεια σου φίλε), ενώ θα εμφανιστεί δίπλα του σε αρκετές ελληνικές ταινίες, όπως Πάρε κόσμε (1967), Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968), Ο Παραμυθάς (1969) κ.ά… Ο ταιριαστός με το «ζαμπετικό» κλίμα τρόπος ερμηνείας της είναι χαρακτηριστικός σε όλα της τα τραγούδια. Ο ίδιος ο Ζαμπέτας άλλωστε τη θεωρούσε από μία από τις πιο αγαπημένες του τραγουδίστριες.  Ο Ζαμπέτας αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι η Μανταλένα είχε σχέση με κάποιον μπουζουξή και όταν έμεινε έγκυος εκείνος την έστειλε στον Καναδά να γεννήσει και να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Αυτό η Μανταλένα δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει καθώς δεν μπόρεσε να δει ποτέ ξανά το παιδί της παρ’ όλες τις προσπάθειές της.  Το 1974 οι δρόμοι της με το Γιώργο Ζαμπέτα χωρίζουν μετά από έναν τσακωμό. Έκτοτε θα χαθεί από το προσκήνιο και θα βρει καταφύγιο σε μικρά μαγαζιά. Το 1980 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Μ’ Αρέσεις Πολύ.  Στις 25 Νοεμβρίου του 1988, ανήμερα της γιορτής της, θα αφήσει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της προδομένη από την καρδιά της σε ηλικία μόλις 41 χρονών. Την βρήκε ο άντρας της (είχε παντρευτεί κάποια στιγμή, με κάποιον άλλο, όχι με τον μπουζουξή που της κατάστρεψε τη ζωή), γυρνώντας από το μαγαζί που είχε πάει να αγοράσει γλυκά για τη γιορτή της…
Φιλμογραφία
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965)
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966)
5.000 ψέμματα    (1966)
Φως νερό τηλέφωνο...οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ένας απένταρος λεφτάς    (1967)
Ο μεθύστακας του λιμανιού... (1967)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας    (1967)
Πάρε κόσμε (1967)
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968)
Τίμιος δρόμος (1968)
Ο αλύγιστος (1968)
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Ξύπνα καημένε Περικλή (1969)
Ο παραμυθάς (1969)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ogdoo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: