ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΑΝΑ

Έλενα (Ελένη) Κυρανά
Σπουδαία τραγουδίστρια του έντεχνου λαικού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1942.
Ενεργό μέλος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, και αγαπητή στους συναδέλφους , συνεργάσθηκε την χρυσή εποχή των Μπουάτ, με όλους σχεδόν τους τραγουδιστές και συνθέτες του είδους, κυρίως όμως έγινε γνωστή το 1969 από την συμμετοχή της με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο των Γιάννη Γλέζου – Λευτέρη Παπαδόπουλου με τίτλο : ``12 τραγούδια F. G. Lorca`` .
Συνεργάσθηκε με του συνθέτες: Γιάννη Γλέζο, Λίνο Κόκοτο, Γιώργο Ζαμπέτα, Κώστα Χατζή κ.α..Τελευταία εμφάνισή της ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 με τον Ορφέα Περίδη στον "Σταυρό του Νότου". Πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.
Φιλμογραφία
Ένοχοι (1966)
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)
Η ταξιτζού (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Της ζήλειας τα καμώματα   (1971)
Τα χρώματα της ίριδος  (1974)[Άννα]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινία ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ (1975) συμμετείχε ως ηθοποιός και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.