ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΥΡΑΤ

Χρυσούλα Μυράτ
Η Χρυσούλα Μυράτ ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη του Δημήτρη Κοτοπούλη και σύζυγος του Μήτσου Μυράτ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1908 και απέκτησε έναν γιο τον Δημήτρη Μυράτ, ηθοποιό. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1886 και εμφανίσθηκε στη σκηνή από νεαρότατη ηλικία με το θίασο του πατέρα της. Το 1903 προσλήφθηκε στο συγκρότημα του Βασιλικού Θεάτρου μέχρι το 1906. Από το 1908 μέχρι το 1930 συνεργάσθηκε με τον θίασο της αδελφής της Μαρίκας Κοτοπούλη. Ακολούθως έπαιξε με θίασο υπό τη διεύθυνση του συζύγου της Μήτσου Μυράτ μέχρι του 1934 όπου και αποχώρησε από τη θεατρική σκηνή. Διακρίθηκε δε, ως βασίλισσα στον «Άμλετ», ως «Κασσάνδρα» στην «Ορέστεια» και ως κορυφαία του χορού στην «Εκάβη». Πέθανε το 1976. Ένα χρόνο νωρίτερα, πέθανε η δίδυμη αδερφή της Φωτεινή Κοτοπούλη-Λούλη, επίσης ηθοποιός. Αδερφή της ήταν η Μαρίκα Κοτοπούλη.
Φιλμογραφία
Η βίλα με τα νούφαρα (1945)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://kyveli.eu/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: