ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΡΥ

Γιάννης Φλερύ
Γιάννης Φλερύ ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιάννη Παπαντωνόπουλου. Ο Γιάννης Φλερύ ήταν ο χορογράφος που σημάδεψε με τη δουλειά του το χώρο του ελαφρού θεάτρου και κυρίως της επιθεώρησης και της οπερέτας. Γεννήθηκε το 1914. Ταξίδεψε πολύ στο εξωτερικό όπου και έλαβε μέρος σαν χορευτής σε πολλές παραστάσεις. Με την πάροδο του χρόνου άφησε σιγά-σιγά το χορό και στράφηκε στη χορογραφία. Η τελευταία του τιμητική γι' αυτόν δουλειά ήταν στο έργο «Βίρα τις Άγκυρες» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η χορευτική του πορεία επίσης σημάδεψε και τον ελληνικό κινηματογράφο αφού χορογράφησε πάνω από 40 ελληνικές ταινίες, κυρίως του Ντίνου Δημόπουλου και τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1937 με πρώτη παρτενέρ τη Λίζα Ποζέλι. Ωστόσο τη λαμπρή πορεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό την έκανε με παρτενέρ τη Λίντα Άλμα, την οποία γνώρισε ενώ ήταν ακόμη κοριτσάκι και χόρευε σ' ένα βαριετέ στο τέρμα της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Σταθμός στη διεθνή καριέρα του στάθηκε η γνωριμία του με τη διάσημη τραγουδίστρια Εντίτ Πιάφ το 1946 όταν τον είδε να χορεύει με τη Λίντα Άλμα στο καμπαρέ «Μαϊάμι» του Παρισιού και ακολούθησε συνεργασία μαζί της στο παρισινό θέατρο «Ετουάλ». Απεβίωσε στις 10 Αυγούστου του 2001.
Φιλμογραφία
Χειροκροτήματα  (1944)
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
Δράκουλας & Σία (1959)
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) 1959)
Πως περνούν οι παντρεμένοι (1959)
Φτώχεια και αριστοκρατία (1959)
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Καλημέρα Αθήνα (1960)
Σταχτοπούτα (1960)
Διαβόλου κάλτσα (1961)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Ευτυχώς χωρίς δουλειά    (1963)
Γάμος αλά...ελληνικά (1964)
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)
Στη θύελλα του πάθους   (1964)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Ένας ιππότης για τη Βασούλα   (1968)
Τα δυο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1969)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: