ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Έφη Παπαθεοδώρου
Η Έφη Παπαθεοδώρου (Ευθυμία Παπαθεοδώρου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1938 στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας. Μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη, έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Έλλη Λαμπέτη και απετέλεσε μέλος της ομάδας που ξεκίνησε το «θέατρο Αμόρε». Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στην παιδική σειρά Του Κουτιού τα Παραμύθια (ΕΡΤ) και τη σειρά Δούρειος Ίππος του (ΑΝΤ1). Παρόλη τη 40χρονη δραστηριότητά της, ένα σημαντικό σταθμό στην καριέρα της απετέλεσε όταν η φίλη της Ειρήνη Κουμαριανού την πρότεινε για το ρόλο της «Θεοπούλας» στη σειρά Στο Παρά 5. Το 2006 πρωταγωνίστησε και στη δραματική σειρά My family and other animals που προβλήθηκε από το BBC και στην ταινία Όπα που γυρίστηκε στην Πάτμο και σε άλλα νησιά. Επίσης στον 1ο Κύκλο της τηλεοπτικής σειράς Λατρεμένοι μου γείτονες. Στις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φιλμογραφία
Ο παλληκαράς (1961)
Κρυστάλλινες νύχτες (1991)
Ηνίοχος (1995) [μητέρα]
Πίσω πόρτα (2000) [γιαγιά]
Κι αύριο μέρα είναι (2001) [φίλη της Αντιγόνης]
Ο χάρος βγήκε παγανιά (2003)
Quo Vadis? (2004)  
Τεστοστερόνη (2004)  [Φαβιόλα]
Ένα μπλου τζιν για τέσσερις (2005)[ηλικιωμένη]
Ένας ήρωας... στη Ρώμη (2006) [τουρίστρια]
Όλα θα πάνε καλά! (2009) [Ελενίτσα]  
Channel of Love (2010) [Χλόη]
Λάρισα Εμπιστευτικό (2012) [Μέλπω]
Ο χειμώνας (2013) [Φιλιώ]
Περιπέτεια στο Αιγαίο (2014) [Θέκλα]  
Οι γαμπροί της ευτυχίας (2015) [Μαριάνθη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ http://www.womenonly.gr/  
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: