ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νάντια Κωνσταντοπούλου
 Ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού, Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1933 και υπήρξε για χρόνια συνεργάτιδα και στιχουργός, του συνθέτη Τάκη Μωράκη (1916-1991), με τον οποίον παντρεύτηκαν το 1961. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά το 1958, και την επόμενη χρονιά κάνει το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το "Θα σ' αγαπώ κάθε μέρα" (Ζοζέφ Κορίνθιος–Νίκος Φατσέας). Στη συνέχεια ερμήνευσε τραγούδια του Τάκη Μωράκη και συμμετείχε σε φεστιβάλ κερδίζοντας βραβεία, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 1963, κατέκτησε το "Βραβείο Ευρώπης" στο Φεστιβάλ του Σαιν Βενσάν (Γαλλία) με το τραγούδι "Αγαπώ έναν τύπο". Το 1964 κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το "Ποιος" (Τάκης Μωράκης–Νάντια Κωνσταντοπούλου). Συνεργάστηκε επίσης με τον συνθέτη Ανδρέα Χατζηαποστόλου, ενώ οι μεγάλες επιτυχίες συνεχίστηκαν και στην δεκαετία του '70. Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια της είναι "Η Μαριλού" (1972), διασκευή του ισραηλίτικου "Shoov e'et hem", σε μουσική Nurit Hirsh και στίχους Dudu Barak, που είχε τραγουδήσει η Ilanit στην 4η Ολυμπιάδα Τραγουδιού (9-11/7/1971) στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Άλλες μεγάλες επιτυχίες, σε μουσικές ή διασκευές του συζύγου της και στίχους δικούς της είναι τα τραγούδια "Μια καντιλάκ γκρενά", "Ίσως" και "Πες μπαλαλάικα". Τραγούδησε την "Μαύρη Φορντ" (1977) του Χατζιδάκι, σε δεύτερη εκτέλεση, με τον μοναδικό τρόπο της και είχε τακτικές δισκογραφικές παρουσίες μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του '90. Πέθανε από Αλτσχάιμερ στις 9 Οκτωβρίου 2016.
Φιλμογραφία
Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης (1959)
Πως περνούν οι παντρεμένοι (1959)
Αντίο ζωή (1960)
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Σταχτοπούτα (1960)
Η απολύτρωση  (1961)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Αθώα ή ένοχη (1963)
Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Ο βετεράνος (2000)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: