ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΕΡΗΣ

Πάνος Κατέρης
Ο Πάνος Κατέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια το 1941. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε υποκριτική, σενάριο και σκηνοθεσία στην Ανωτάτη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου, καθώς και εσωτερική διακόσμηση - ελεύθερο σχέδιο στη Σχολή Δοξιάδη. Μετά από τη βράβευση της πρώτης του ταινίας " Το Τετράγωνο " στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( Α' βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, Α' βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, Α' βραβείο κριτικών) , ξεκίνησε μιά πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική σταδιοδρομία με πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αργότερα έζησε επί επτά χρόνια στον Καναδά, όπου έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές στη γαλλική και αγγλική γλώσσα, που μιλά άπταιστα. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφιερώθηκε κυρίως στο θέατρο, συμμετέχοντας σε διάφορους ποιοτικούς θιάσους. Επίσης έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και επιμελήθηκε / παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές - αφιερώματα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Από το 1991 εκλέγεται συνεχώς ως υπεύθυνος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο ΣΑΑΣΑ (Σύνδεσμος 
Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας)
Έχει διδάξει επί σειρά ετών "ψυχαγωγία " στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και σε διάφορα ΤΕΙ.
Φιλμογραφία
Τετράγωνο (1964)
Πυρετός (1965)[Γιώργος]
Εις θάνατον (1967)[ιερέας]
Ψωμί για έναν δραπέτη   (1967)
Αγωνία για τον έρωτα (1969)
"Μετοικεσία" (μικρού μήκους) (1982)
Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ (2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: