ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΛΙΕΡΑΚΗΣ

Παντελής Παλιεράκης
Ο Παντελής Παλιεράκης (1922-2005), ήταν Έλληνας ηθοποιός και ο γνωστός φροντιστής των ταινιών της Φίνος Φιλμ του Φιλοποίμενα Φίνου, του Αλέκου Σακελλάριου και επίσης του Γιάννη Δαλιανίδη. Γεννήθηκε στο Σπήλι Ρεθύμνης, το 1922. Αρχικά δούλεψε ως αστυνομικός, αλλά στην συνέχεια, τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο, ως φροντιστής στην ταινία "Θανασάκης ο πολιτευόμενος" το 1954. Ο Παντελής Παλιεράκης το 1987 είχε γράψει τις αναμνήσεις του σε ένα βιβλίο με τίτλο "30 χρόνια πίσω από την κάμερα της φινος φιλμ" με συντάκτη του βιβλίου τον Αλκίνοο Μπουνιά. Στον κινηματογράφο, έκανε διεύθυνση παραγωγής στην δημοφιλή ταινία "Της κακομοίρας", το 1963, με τον Κώστα Χατζηχρήστο. Ο ίδιος, ήταν προσωπικός φίλος με τον Φιλοποίμενα Φίνο, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Γιάννη Δαλιανίδη, αλλά και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη μάλιστα, είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή "Βίοι Αγίων", στη Μαλβίνα Κάραλη, το 1995. Πέθανε στην Αθήνα, το 2005.
Φιλμογραφία
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)[οδηγός αυτοκινήτου που δεν μπορεί να περάσει]ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
Το Ξύλο Βγήκε απ`τον Παράδεισο  (1959)[οδηγός Μορίδη]
Οι δοσατζήδες / Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959)[τροχονόμος]ΩΣ ΠΑΛΙΑΡΑΚΗΣ
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)[αστυνομικός]
Το μεγάλο κόλπο (1960)
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)[καφετζής]
Τα Κίτρινα Γάντια  (1960) [οδηγός Σταυρίδη]
Ένα κορίτσι για δυο (1963)[αστυνομικός]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [αστυνόμος κατά την έφοδο]
Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ  (1966) [αστυνομικός]  
Ο φαντασμένος (1973)[περαστικός]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ www.retromaniax.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: