ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΠΙΔΗΣ

Βασίλης Τσιπίδης
Ο Βασίλης Τσιπίδης, ηθοποιός στο επάγγελμα, γεννήθηκε στο Βατούμι του Καυκάσου το 1946 από Πόντιους πρόσφυγες γονείς, φυγάδες εκεί από το μικρασιατικό Πόντο λόγω της Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής.
 Ήταν ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και εμβληματική μορφή της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα. Έγινε περισσότερο γνωστός από την καριέρα του στον κινηματογράφο όπου έπαιξε σε ταινίες σημαντικών σκηνοθετών όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Νίκος Κούνδουρος και η Τώνια Μαρκετάκη. Μέχρι και το 2011 διατηρούσε μουσική σκηνή στα Εξάρχεια με το όνομα "το μπαράκι του Βασίλη" το οποίο υπήρξε στέκι και φυτώριο νέων καλλιτεχνών και χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ο Βασίλης Τσιπίδης ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής Κατσέλη. Πέθανε στις 20 Ιουλίου 2013.
Φιλμογραφία
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
Λάβετε θέσεις (1973)
Κυνηγοί του Θεόδωρου Αγγελόπουλου    (1977)
Happy day (1977)
1922   (1978)
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980)
Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο (1981)
Δώστε την τσόντα στο λαό!.. (1983)
Τα βαποράκια  (1983)
Ξαφνικός έρωτας (1984)
Ένας ερωδιός για τη Γερμανία (1988)
Όνειρο αριστερής νύχτας (1987)
Αθώος ή ένοχος;   (1989)
Υπόθεση Παγκρατίδη   (1989)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Τράνζιτο (1995)
Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων   (1997)
Μετεωρίτες (2004)
Μπιλόμπα (2009)
Οι ιππείς της Πύλου (2011)
Ειμαρμένη (2015);;;;;
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: