ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΡΑΠΑΣ

Τάσος Κατράπας  
Κινηματογραφιστής ο οποίος στην αρχή της καριέρας του εμφανίστηκε ως ηθοποιός. Σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Μακρόνησο, συνδέθηκε με πολλούς επιφανείς συναδέλφους του όπως τον Νίκο Κούνδουρο, τον Θανάση Βέγγο, τον Τάσο Ζωγράφο κ.α. Η συνεργασία τους αποτυπώθηκε στην ταινία "Μαγική Πόλις". Στη συνέχεια ο Κατράπας ασχολήθηκε περισσότερο με την οργάνωση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών ενώ παράλληλα εργάστηκε ως κινηματογραφικός ρεπόρτερ. Διετέλεσε διευθυντής του Πρακτορείου Τύπου Ελληνικού Κινηματογράφου. Ασχολήθηκε επίσης με τη συγγραφή σεναρίων.
Φιλμογραφία
Ως ηθοποιός:
-    "Ο δρόμος με τις ακακίες" (1954)
-    "Μαγική πόλις" (1954)                ...       [ συνεργάτης του Στ.Στρατηγού]
-    "Κυριακάτικοι ήρωες" (1956)
Ως συντελεστής :
-    "Ο Γιάννος και η Παγώνα" (1959)           ...        διευθυντής παραγωγής
-    "Πλούσιοι χωρίς λεφτά" (1960)               ...            -"-            -"-
-    "Τσακιτζής, ο προστάτης των φτωχών" (1960)      -"-            -"-
-    "Μυρτιά" (1961)                ...                    ...        παραγωγός & σεναριογράφος
-    "Γαμπρός για κλάματα" (1962)                ...        διευθυντής παραγωγής
-    "Η μεγάλη θυσία" (1962)    ...                  ...        παραγωγός
-    "Ένας βλάκας με πατέντα" (1963)          ...        διευθυντής παραγωγής
-    "Ανεμοστρόβιλος" (1964)                       ...        παραγωγός & σεναριογράφος
-    "Η γόησσα" (1967)            ...                   ...               -"-            -"-

Δεν υπάρχουν σχόλια: