ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΛΣΩΝ ΜΩΡΑΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νέλσων Μωραϊτόπουλος 
Γεννήθηκε το 1921 στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος σε περιοδείες θιάσων όπως του Αδαμάντιου Λεμού, του Θόδωρου Καμενίδη, της Άννας Λώρη, τη Νέα Σκηνή του Κωστή Λειβαδέα κ.α. Το 1949 ήρθε στην Αθήνα και συνεργάστηκε  με τους θιάσους Βασ. Αργυρόπουλου, Μάνου Κατράκη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρης Αρώνη και Βίλμας Κύρου μέχρι το 1957, οπότε επέστρεψε στη σκηνή της Θεσσαλονίκης.
Το 1961 ιδρύθηκε το Κρατικό Θέατρο Βορ. Ελλάδος και ο Ν.Μωραϊτόπουλος ήταν ιδρυτικό στέλεχός του όπως και η σύζυγός του Σούλα Δημητρίου-Μωραϊτοπούλου. Παρέμεινε εκεί για όλη την υπόλοιπη καριέρα του και διακρίθηκε σε βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σημαντικές παραγωγές του ΚΘΒΕ με έργα Σαίξπηρ, Μολιέρου, Όσκαρ Ουάιλντ, Μπρέχτ, Σπ.Μελά, Αγγ.Σικελιανού, Βιτσ.Κορνάρου και πολλών άλλων σπουδαίων δραματουργών. Με το ΚΒΘΕ περιόδευσε επίσης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Συμπληρώνοντας τριάντα χρόνια γόνιμης συνεισφοράς στο ΚΘΒΕ αποσύρθηκε από τις εμφανίσεις και συνταξιοδοτήθηκε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον τίμησε με μετάλλιο για αυτήν την πολυετή προσφορά του στο θέατρο της πόλης.  
Φιλμογραφία
Το φιντανάκι (1955)   [χαρτοπαίκτης]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ζει??