ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

Δημήτρης Μελίδης 
Γεννήθηκε το 1919 και είναι γνωστή η θεατρική δραστηριότητά του κυρίως μεταπολεμικά. Συγκεκριμένα συνεργάστηκε από το 1960 με τη "Νέα Μουσική σκηνή Πειραιώς", τον θίασο Καλής Καλό - Τάκη Μηλιάδη και περιόδευσε με το θίασο Μαίρης Βασιλάκη και του Μιχάλη Βροντάκη παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Συνεργάστηκε επίσης με τον θίασο Καλουτά και τον θίασο Μαρ.Νέζερ - Ν.Αθερινού. Ήταν κυρίως ηθοποιός του μουσικού θεάτρου. Πιο έντονη ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο, σε βοηθητικούς ως επι το πλείστον ρόλους, ενώ από το θέατρο απομακρύνθηκε περί το 1980. Μετά το 1985 δεν υπάρχουν πληροφορίες γι αυτόν.
Φιλμογραφία
Οι παπατζήδες (1954)     [αβανταδόρος στο λαθραίο ρολόι]
Μαγική πόλις (1954)[σερβιτόρος]
Η ωραία των Αθηνών (1954)   [ξενοδόχος στα "Πιτσούνια"]  
Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα (1957)     [τυφλός ζητιάνος]
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)   [τρελλός "δημόσιος υπάλληλος"]
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)     [βοσκός με το αρνί]
Ο μεγάλος όρκος (1965)      [βοηθός κηπουρός]
Παραγγελιά (1980)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)


Δεν υπάρχουν σχόλια: