ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Γιώργος Ιορδανίδης
Γεννήθηκε το 1921 στη Μικρά Ασία, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στο Κάιρο, όπου πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το γαλλικό "Θεατρικό Συγκρότημα Νέων". Την περίοδο του πολέμου ταυτόχρονα με τη στρατιωτική του θητεία διηύθυνε το θεατρικό συγκρότημα τηε Ελληνικής Αεροπορίας στο Κάιρο. Στη συνέχεια και μέχρι το 1960 ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Καΐρου. Εμφανίστηκε με πολλούς θιάσους, έπαιξε σε περίπου 25 ταινίες, και 142 θεατρικά έργα -86 εξ αυτών ελληνικά - ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 1961 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ανέλαβε ανώτερη διοικητική θέση στο Κρατικό Θέατρο Βορ. Ελλάδος, θέση όπου παρέμεινε μέχρι τη σύνταξή του. Παράλληλε διορίστηκε διευθυντής της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και διετέλεσε καθηγητής στην Εταιρία Μακεδονικού Θεάτρου, στο North College και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και έδωσε πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και στη Μελβούρνη για το Ελληνικό θέατρο. Παράλληλα συνέχισε τις εμφανίσεις του ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Ευαγγελιστού Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μονής του Σινά. Γιός του είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης. Πέθανε το 2005.
Φιλμογραφία
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952)     [θυρωρός]
Κυριακάτικο ξύπνημα (1954)   [Στεφανής, ιδιοκτήτης χορευτικού κέντρου] 
Δεσποινίς ετών 39 (1954)[Μανώλης]
Σάντα Τσικίτα (1955) [Θανάσης-αδελφός της Μαίρης]
Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)    [συνεργάτης του Ν.Κεδράκα]
Δι' ασήμαντον αφορμήν (1974)
Μάης (1976)

Δεν υπάρχουν σχόλια: