ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Χρήστος Οικονόμου


Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε το 1923 στην Αθήνα. Ήθελε να γίνει γιατρός, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Το 1951 με την ιδιότητα του ελεύθερου και διπλωματικού συντάκτη δημοσίευσε τα πρώτα ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Αθηναϊκή». 
Διετέλεσε πολεμικός ανταποκριτής στο Βιετνάμ για την εφημερίδα «Μεσημβρινή» και διακεκριμένος συντάκτης σε άλλες γνωστές εφημερίδες, όπως το «Εθνος» (την περίοδο πριν από τη δικτατορία), η «Ακρόπολις», το «Εμπρός» κ.ά. Επίσης, συνεργάστηκε με το κρατικό ραδιόφωνο (στη δεκαετία του '50 που λεγόταν ΕΙΡ) και με τη δημόσια τηλεόραση την περίοδο μετά την πτώση της δικτατορίας μέχρι το 1992. Αγαπήθηκε ως παρουσιαστής του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού «Γράμματα και αριθμοί» (στο οποίο το έπαθλο ήταν ένα ποδήλατο!) και άλλων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών («Σάββατο μία και μισή» με συμπαρουσιάστριες τη Νίτσα Θεοδωράκη-Λουλέ και τη Σεμίνα Διγενή, «Ταξίδι στο Χόλιγουντ», που περιλάμβανε συνεντεύξεις του από διεθνούς φήμης σταρ κ.ά.). Επίσης, το 1989 παρουσίασε τα καλλιστεία μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά
Ο Χρήστος Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Απριλίου 2011 σε ηλικία 88 χρόνων και κηδεύτηκε την επομένη στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.
Φιλμογραφία
Ένας αλήτης με καρδιά  (1952)[Βασίλειος Οικονόμου(Λάκης)]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: