ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Γιάννης Νικολαίδης
Ο Γιάννης Νικολαΐδης, γεννήθηκε το 1892 και απεβίωσε περί τα τέλη της δεκαετίας του '70. Ερμήνευσε ως επί το πλείστον ρόλους δεύτερους ή κομπάρσου. Άσκησε επίσης και τα καθήκοντα υποβολέα στο θέατρο. Λόγω του εξαιρετικά κοινού ονοματεπωνύμου του, πολλές φορές στους τίτλους των ταινιών συγχέεται με άλλα πρόσωπα, ή παραποιείται το όνομά του ή και παραλείπεται εντελώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ταινία "Χωρίσαμε ένα δειλινό" αν και έχει έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους του, δεν αναγράφεται στους τίτλους.
Φιλμογραφία 
Δύο κόσμοι (1949)    [πάρεδρος δικαστηρίου] 
Ο γρουσούζης (1952)     [θαμώνας του καφενείου]
3 δραπέται του φρενοκομείου (1954)   [κος Μανώλης, πατέρας της Τιτίκας]
Ο μεγαλοκαρχαρίας (Κατά λάθος διάσημος) (1957)  [κυρ-Δημητράκης]
Της νύχτας τα καμώματα (1957)    [πελάτης στο μπακαλιάρο]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)   [δικαστικός κλητήρας] 
Κάτι να καίη (1963)   [υπάλληλος στου Πετρίδη]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)  [καθηγητής στο συμβούλιο]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)  [θείος της Φανής]
Ο παραμυθάς (1968)    [διευθυντής σεμιναρίου]
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)    [θυρωρός στο ΚΑΤ]
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968)  [θείος Ανδροκλής]
Γοργόνες και μάγκες (1968)    [ένας νησιώτης]
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγγοπούλα (1968)
Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Κρίμα το μπόι σου (1970)   [φίλος του Δεληπέτρου]
Ο κύριος Σταθμάρχης (1972)  [μπάρμπα-Κώστας, κλειδούχος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: