ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Γιάννης Νικολαίδης
Ο Γιάννης Νικολαΐδης, γεννήθηκε το 1892 και απεβίωσε περί τα τέλη της δεκαετίας του '70. Ερμήνευσε ως επί το πλείστον ρόλους δεύτερους ή κομπάρσου. Άσκησε επίσης και τα καθήκοντα υποβολέα στο θέατρο. Λόγω του εξαιρετικά κοινού ονοματεπωνύμου του, πολλές φορές στους τίτλους των ταινιών συγχέεται με άλλα πρόσωπα, ή παραποιείται το όνομά του ή και παραλείπεται εντελώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ταινία "Χωρίσαμε ένα δειλινό" αν και έχει έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους του, δεν αναγράφεται στους τίτλους.
Φιλμογραφία 
Δύο κόσμοι (1949)    [πάρεδρος δικαστηρίου] 
Ο γρουσούζης (1952)     [θαμώνας του καφενείου]
3 δραπέται του φρενοκομείου (1954)   [κος Μανώλης, πατέρας της Τιτίκας]
Ο μεγαλοκαρχαρίας (Κατά λάθος διάσημος) (1957)  [κυρ-Δημητράκης]
Της νύχτας τα καμώματα (1957)    [πελάτης στο μπακαλιάρο]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)   [δικαστικός κλητήρας] 
Κάτι να καίη (1963)   [υπάλληλος στου Πετρίδη]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)  [καθηγητής στο συμβούλιο]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)  [θείος της Φανής]
Ο παραμυθάς (1968)    [διευθυντής σεμιναρίου]
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)    [θυρωρός στο ΚΑΤ]
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968)  [θείος Ανδροκλής]
Γοργόνες και μάγκες (1968)    [ένας νησιώτης]
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγγοπούλα (1968)
Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Κρίμα το μπόι σου (1970)   [φίλος του Δεληπέτρου]
Ο κύριος Σταθμάρχης (1972)  [μπάρμπα-Κώστας, κλειδούχος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: