ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αμερική (Los Angeles) το 1947, σε οικογένεια με σημαντική θεατρική παράδοση, (είναι εγγονός της Κατίνας Παξινού). Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1974 και σπουδαστής ακόμα ξεκίνησε τις εμφανίσεις, αρχικά με το θίασο Α. Μινωτή - Κ.Παξινού, ακολούθως με το ΚΘΒΕ.
Από το 1975 μέχρι το 1979 είχε γόνιμη συνεργασία με το Εθνικό θέατρο όπου έπαιξε αρχαία τραγωδία, Ίψεν, Πρεβελάκη, Σαίξπηρ, Ελύτη, Μπρέχτ, Στρίντμπεργκ, Πιραντέλλο, Χουρμούζη κ.α. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς μεγάλους θιάσους, όπως Γιαν.Φέρτη - Ξ.Καλογεροπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κ.Αναλυτή - Κ.Ρηγόπουλου, Γιαν.Φέρτη - Μ.Ντενίση, Κ.Αρζόγλου - Ε.Ακρίτα, Αν.Παναγιωτοπούλου - Δ.Παπαδοπούλου, Μιρκας Παπακωνσταντίνου, Βασ.Τσιβιλίκα, Θ.Παπαθανασίου - Μ.Ρέππα κ.α. πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πήρε επίσης μέρος σε έργα που ανέβηκαν στην τηλεόραση στα πλάισια της εκπομπής "Το Θέατρο της Δευτέρας". αλλά και σε αντίστοιχες ραδιοφωνικές θεατρικές εκπομπές.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο του και διετέλεσε μέλος του ΔΣ (γραμματέας) καθώς και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ.
 Συμμετείχε επίσης ως παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ και τηλεοπτικών εκπομπών όπως   "Λεξοικονομία"  (1986-88) και "Η ζωή στη Ελλάδα"  (1989-91).
Πήρε μέρος σε πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ως αφηγητής, ηθοποιός, μεταφραστής αλλά και σκηνοθέτης.
Φιλμογραφία
Ο βάλτος  (1973)      [Θάνος]
Ο ποδόγυρος  (1980)  [Αλέξανδρος Βιρλής]
Εδώ είναι Βαλκάνια  (1984)
Ένα κορίτσι για τον καθένα (1986)
Safe Sex  (2000)    [Απόστολος Δρούγκας]
Το κλάμα βγήκε απ'τον Παράδεισο  (2001)
Οξυγόνο  (2003)   [παραπληγικός πατέρας]
Αυστηρώς κατάλληλο (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: