ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αμερική (Los Angeles) το 1947, σε οικογένεια με σημαντική θεατρική παράδοση, (είναι εγγονός της Κατίνας Παξινού). Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1974 και σπουδαστής ακόμα ξεκίνησε τις εμφανίσεις, αρχικά με το θίασο Α. Μινωτή - Κ.Παξινού, ακολούθως με το ΚΘΒΕ.
Από το 1975 μέχρι το 1979 είχε γόνιμη συνεργασία με το Εθνικό θέατρο όπου έπαιξε αρχαία τραγωδία, Ίψεν, Πρεβελάκη, Σαίξπηρ, Ελύτη, Μπρέχτ, Στρίντμπεργκ, Πιραντέλλο, Χουρμούζη κ.α. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς μεγάλους θιάσους, όπως Γιαν.Φέρτη - Ξ.Καλογεροπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κ.Αναλυτή - Κ.Ρηγόπουλου, Γιαν.Φέρτη - Μ.Ντενίση, Κ.Αρζόγλου - Ε.Ακρίτα, Αν.Παναγιωτοπούλου - Δ.Παπαδοπούλου, Μιρκας Παπακωνσταντίνου, Βασ.Τσιβιλίκα, Θ.Παπαθανασίου - Μ.Ρέππα κ.α. πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πήρε επίσης μέρος σε έργα που ανέβηκαν στην τηλεόραση στα πλάισια της εκπομπής "Το Θέατρο της Δευτέρας". αλλά και σε αντίστοιχες ραδιοφωνικές θεατρικές εκπομπές.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο του και διετέλεσε μέλος του ΔΣ (γραμματέας) καθώς και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ.
 Συμμετείχε επίσης ως παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ και τηλεοπτικών εκπομπών όπως   "Λεξοικονομία"  (1986-88) και "Η ζωή στη Ελλάδα"  (1989-91).
Πήρε μέρος σε πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ως αφηγητής, ηθοποιός, μεταφραστής αλλά και σκηνοθέτης.
Φιλμογραφία
Ο βάλτος  (1973)      [Θάνος]
Ο ποδόγυρος  (1980)  [Αλέξανδρος Βιρλής]
Εδώ είναι Βαλκάνια  (1984)
Ένα κορίτσι για τον καθένα (1986)
Safe Sex  (2000)    [Απόστολος Δρούγκας]
Το κλάμα βγήκε απ'τον Παράδεισο  (2001)
Οξυγόνο  (2003)   [παραπληγικός πατέρας]
Αυστηρώς κατάλληλο (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: