ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΡΛΕΝ

Δημήτρης Μπερλέν
Γεννήθηκε στη Σάμο το 1915. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Κωνσταντάρας. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 [θίασος Κοκκίνη-Μαυρέα-Αυλωνίτη -Ιατρίδη, θέατρο Αλάμπρα με Δράκου-Βερώνη ,θέατρο Κρόνος με αδελφές  Καλουτά-Ζαζά Μπριλάντη-Κοκκίνη,Βέμπο-Ζ.Γκιουζέπε και θέατρο Κεντρικόν με θίασο Β.Αυλωνίτη[1938-39]στη Κρήτη. Στη διάρκεια της κατοχής έμειναν (με τη γυναίκα του Νίτσα) στη Θεσ/νικη και συνεργάστηκαν  με το θίασο Στολίγκα -Σταυρίδη-Δράμαλη και μετά  με τον θίασο Παρ. Οικονόμου στο θέατρο ''Λευκού Πύργου''[1942]. Το 1945 ήρθαν στην Αθήνα κι έπαιξαν σε πολλές οπερέτες. Αργότερα έλαβαν μέρος σε  επιθεωρήσεις με Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Χατζηχρήστο, Μαυρέα , Βασιλειάδου,Καραγιάννη, Βρανά, Ντορ, Λειβαδίτη, Μοσχονά, Καλή Καλό κ.α Πέθανε το 1994.
Φιλμογραφία
Μόνο για μια νύχτα (1958)
Κλωτσοσκούφι (1959)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1961) 
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Ο διάβολος και η ουρά του (1962)
Ο μαγκούφης (1962)
Ο κατήφορος μιας ορφανής 1963

Δεν υπάρχουν σχόλια: