ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΝΙΤΣΑ ΜΠΕΡΛΕΝ

Νίτσα Μπερλέν
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1922. Σπούδασε χορό [σχολή Μοριάνωφ 1935-38], ζωγραφική και ποίηση.  Γνώρισε τον σύζυγό της Δημήτρη Μπερλέν-Κωνσταντάρα [παντρ.1939] που ήταν ηθοποιός και ασχολήθηκε με το θέατρο (θίασος Στολίγκα-Σταυρίδη-Δράμαλη, Κατράκη, Δράκου, Π.Οικονόμου, Αυλωνίτη, Μπέμπας Δόξα, Χαντά, Μαυρεα κ.α).
Καθιερώθηκε ως σουμπρέτα οπερέτας στο θίασο Κρεβατά-Νέζερ-Γαβριηλίδη [σκηνοθ. Θεοφρ. Σακελλαρίδη]. Μετά έπαιξε σε επιθεωρήσεις και οπερέτες (''Βαφτιστικός, Χαλιμά, Ντελίριο''- 1940-1956). 
Φιλμογραφία
Φλογέρα και αίμα (1954)
Doctor at Sea [ξένη παραγωγή](1955)
Θυσία της μάνας (1956)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Η κυρία δήμαρχος (1961)
Ο κατήφορος μιας ορφανής (1963)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965)

Δεν υπάρχουν σχόλια: