ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΝΙΤΣΑ ΜΠΕΡΛΕΝ

Νίτσα Μπερλέν
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1922. Σπούδασε χορό [σχολή Μοριάνωφ 1935-38], ζωγραφική και ποίηση.  Γνώρισε τον σύζυγό της Δημήτρη Μπερλέν-Κωνσταντάρα [παντρ.1939] που ήταν ηθοποιός και ασχολήθηκε με το θέατρο (θίασος Στολίγκα-Σταυρίδη-Δράμαλη, Κατράκη, Δράκου, Π.Οικονόμου, Αυλωνίτη, Μπέμπας Δόξα, Χαντά, Μαυρεα κ.α).
Καθιερώθηκε ως σουμπρέτα οπερέτας στο θίασο Κρεβατά-Νέζερ-Γαβριηλίδη [σκηνοθ. Θεοφρ. Σακελλαρίδη]. Μετά έπαιξε σε επιθεωρήσεις και οπερέτες (''Βαφτιστικός, Χαλιμά, Ντελίριο''- 1940-1956). 
Φιλμογραφία
Φλογέρα και αίμα (1954)
Doctor at Sea [ξένη παραγωγή](1955)
Θυσία της μάνας (1956)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Η κυρία δήμαρχος (1961)
Ο κατήφορος μιας ορφανής (1963)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965)

Δεν υπάρχουν σχόλια: