ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΙΡΗ ΚΥΒΕΛΟΥ

Μαίρη Κυβέλου
Η Μαίρη Κυβέλου (1945 - 15 Νοεμβρίου 2005) υπήρξε Ελληνίδα ηθοποιός, γεννημένη στην Αθήνα.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (απόφοιτος 1968). Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση έγινε το 1968 με το θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη, στο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ο κουτσομπόλης». Από το έτος αυτό έως και το 1981, όπου σταμάτησε την πορεία της ως ηθοποιός για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της μετά από τη γέννηση του γιου της, έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, σπούδασε επί ένα χρόνο στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του σκηνοθέτη Πήτερ Χολ στο Λονδίνο. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατο νόσο (επί ένα χρόνο) στις 15 Νοεμβρίου του 2005 στα 60 της χρόνια. Σύζυγός της υπήρξε ο ηθοποιός, διαφημιστής και πολιτικός Νίκος Απέργης (1947-2012) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο τον Αντώνη.
Φιλμογραφία
Ξύπνα καϋμένε Περικλή (1969) [Μπούμπα]
Το λεβεντόπαιδο (1969) [Τζούλια]
Το... θύμα (1969)
Ο Ντιρλαντάς (1970)
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Δύο μοντέρνοι γλεντζέδες (1971) [Βέρα Νομικού]
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Νταίζη]
7 χρόνια γάμου (1972) [Τζούλια]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972) [Κάτια Καράλη]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Ηλέκτρα ...-Μπουμπουκίδου]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [Μόνικα Κανταρέλι]
Ο άνθρωπος λαχείο (1979) [Νανά]  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: