ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ

Χρήστος Καλαβρούζος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαβρούζα της Αιτωλοακαρνανίας . Αριστούχος της «Δραματικής Σχολής Θεάτρου», όπου είχε την τύχη να έχει δάσκαλο τον Π. Κατσέλη. Έχει εκλεγεί κατά καιρούς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικαλιστικού Οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.  Συνεργάζεται με διάφορα θεατρικά σχήματα και οργανισμούς, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου. Αρχίζει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, όπου εμφανίζεται στις παραστάσεις :Παπαφλέσσας του Σπ. Μελά, Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ, Επιθεωρητής του Γκόγκολ, Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου,Νικόλαος Γαλάτης του Σπ. Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ελληνική Σκηνή της Άννας Συνοδινού, όπου και συμμετέχει στα έργα Αντιγόνη του Σοφοκλή και Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μ. Βολανάκη. Συνεργάζεται με τους θιάσους  Έλλης Λαμπέτη Αγία Ιωάννα του Μπ. Σω, Κ. Παξινού-Α. Μινωτή, Τζ. Καρέζη Ιστορία του Ιρκούστ του Αρμπούζωφ, στο ρόλο του Σέρτζουκ, Θεοδώρα του Τ. Ρούσου, Το μεγάλο μας Τσίρκο  του Ιακ. Καμπανέλλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη Αμαλία, στο Θέατρο Σάτυρας Αρκούδα του Τσέχωφ και Σάκκο και Βατσέντι, επίσης στο έργο Τάγκο του Μρόζεκ σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου. Βασικό στέλεχος για πολλά χρόνια τυ Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου με το Μάνο Κατράκη: Χριστόφορος Κολόμβος του Καζαντζάκη (Αλόνσο), Γκόλφω του Περεσιάδη (Κίτσος), Καπετάν Μιχάλης του Καζαντζάκη, Τελευταίοι του Γκόρκυ και Ντά του Χιου Λέοναρντ. Συμμετέχει στο σχήμα Μ. Μερκούρη-Μ. Κατράκη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, σε μια ποιητική σύνθεση του Μ. Πλωρίτη Συντροφιά με τον Μπρεχτ. Με το Θέατρο Τέχνης και σε σκηνοθεσία Κ. Κουν, συμμετέχει στην Ορέστεια του Αισχύλου ως Αγαμέμνων, Φεστιβάλ Επιδαύρου1980, Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ του Μπρεχτ, Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, Φεστιβάλ Ηρωδείου, Πέρσες του Αισχύλου (Βασιλιάς Δαρείος), Φεστιβάλ Επιδαύρου 2000. Συμμετέχει επίσης στο έργοΑντώνιος και Κλεοπάτρα του Σαίξπηρ με το θεατρικό σχήμα Ειρήνης Παππά-Μ. Κακογιάννη στο Φεστιβάλ Ηρωδείου, ερμηνεύοντας το ρόλο του Αινόβαρβου. Το καλοκαίρι του 1983 καλείται από το Εθνικό Θέατρο και ερμηνεύει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου τον Αίαντα στο έργο του Σοφοκλή Αίας σε σκηνοθεσία Ν. Χαραλάμπους.  Στο Εθνικό Θέατρο πρωταγωνιστεί στη συνέχεια στα έργα Ληστές και ΔονΚάρλος του Σίλλερ, Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ (Λοπάχιν) σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαηλίδη, Αληθινή απολογία του Σωκράτη του Κ. Βάρναλη (Σωκράτης), Γλάρος του Τσέχωφ (Γιατρός Ντορν), σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, Το πανηγύρι του Κεχαϊδη (Παπλωματάς), Δούκισσα του Μάρφι (Δούκας), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Πατήρ Λαυρέντης), Εκάβη του Ευριπίδη (Πολυμήστωρ), Φιλοκτήτης του Σοφοκλή (Οδυσσέας-Έμπορος). Καλείται ξανά στο Εθνικό  Θέατρο και πρωταγωνιστεί στα έργα Αγαπητικός της βοσκοπούλας του Κορομηλά (Μήτρος), Αντιγόνη του Σοφοκλή (Άγγελος), Πανηγύρι του Αγίου Οβιδίουτου Βαλέχου (Τυφλός Δαυίδ).Τη χειμερινή περίοδο 1991-1992 συνεργάζεται με το Αμφι-Θέατρο ερμηνεύοντας το Βασιλιά Κλαύδιο στο έργο του Σαίξπηρ Άμλετ και το 1996-1997 με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών ερμηνεύοντας τον Οθέλλο στο ομώνυμο έργο του Σαιξπηρ. Τη θερινή περίοδο του 1997 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου ερμηνεύει τον Οιδίποδα στις Φοίνισσες του Ευριπίδη με την Άννα Συνοδινού.  Στον κινηματογράφο πρωταγωνιστεί στις ταινίες Κάθοδος των Εννιά του Χ. Σιοπαχά, Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται του Α Τσιλιφώνη, Μάθε παιδί μου γράμματα του Θ. Μαραγκού, Επισκέπτης των Κατσουρίδη-Μιχαηλίδη, Σουλιώτες κλπ. Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1994 στις ταινίες :Mεταίχμιο του Π. Καρκανεβάτου και Δραπέτες τουΦεγγαριού του Θ. Μαραγκού. Μετέχει στις ταινίες νέας ματιάς Τσαλαπετεινός του Δ. Ινδαρέ και Πριν το τέλος του Κόσμουτου Παν. Μαρούλη. Κρατικό Βραβείο ερμηνείας Α΄ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Ο Ορφέας τον Αύγουστο. Επίσης πρωταγωνιστεί στις σειρές :  Λαυρεωτικά, Μικροί Μεγάλοι, Μπουρίνι, Κόκκινο Φεγγάρι, Το σπίτι δίπλα στη Θάλασσα καιΗ ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα του Κ. Θεοτοκη στο ρόλο του Καραβέλα. Με τη Θεατρικη Κατάθεση ερμηνεύει το Σωκράτη στην Αληθινή απολογία του Σωκράτη του Κ. Βάρναλη και το ρόλο του Μακρυγιάννη από τα Απομνημονεύματάτου, σε δική του επιλογή και σύνθεση κειμένων. Το 2001-2002 σκηνοθετεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Αγρινίου τα έργα του Άντον Τσέχωφ Αρκούδα, Επέτειος , Κύκνειο  Άσμα. Συνεργάζεται και πάλι με το Αμφι-Θέατρο και παίζει το 2005 στην Τρικυμίατου Σαίξπηρ και το 2007 τον Οιδίποδα στον Οιδίποδα επι Κολωνώ του Σοφοκλή, ενώ  το 2008 ως διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ανεβάζει τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Σύζυγός του η ηθοποιός Δήμητρα Ζέζα.
Φιλμογραφία
Ο τυχεράκιας / Θύμιος σουβλάκια και ΠΡΟΠΟ (1968) [Κίτσος]
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)[φυλακισμένος]
Το μεθύσι της σάρκας (1970)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Θανάση πάρε τ’ όπλο σου (1972) [Αντρέας]
Μέρες του ’36 (1972) [συνδικαλιστής]
Μπουμ ταρατατζούμ (1972) [Κρότων]
Οι σατανάδες της νύχτας (1972) [ανακριτής]
Σουλιώτες (1972) [Φώτος Τζαβέλλας]
Ο επισκέπτης (1973)
Η δίκη των δικαστών (1974) [Έντουαρντ Μέισον]  
Οκέυ, φίλε (1974)
Η ηλικία της θάλασσας (1978)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981) [Καναβός]
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982)
Το παζάρι (1982) [Κωστής]
Άλλος για τον... Κορυδαλλό! «Τα βαποράκια» (1983) [Πέτρος]
Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται (1984) [Νίκος Αθανασόπουλος]
Τα χρόνια της θύελλας (1984)[βοσκός]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Νικήτας]
Ο κλοιός (1987) [Δημήτρης Κεχαγιάς]
Η τελευταία αρκούδα του Πίνδου (1990)
Μεταίχμιο (1994) [Ανδρόνικος]
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Το φτερό της μύγας (1995)
Ο τσαλαπετεινός του Wyoming (1995) [Αντώνης Ξένος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1996) [Πάνος]
Πριν το τέλος του κόσμου (1996)
Πέρα από τη λίμνη (2006) [Βάιος]
Μικρά Αγγλία (2013) [Αιμίλιος]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.theatrikitehni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: