ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΚΑΙΤΗ ΠΑΣΣΑ

Καίτη Πασά 
Μίς Ελλάς του 1956 και πρώτη αγαπημένη του Νίκου Κούρκουλου.
Φιλμογραφία
Η μουσίτσα (1959)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959)
Ραντεβού στην Κέρκυρα (1960) [Ζανέτ Γιαννάτου]

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΑΝΝΙΤΑ ΔΑΛΕΖΙΟΥ

Αννίτα Δαλέζιου (Δαλεζίου)
Χορεύτρια και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1947. Στα καλλιστεία του 1965, αναδείχθηκε ''Ελληνίδα'' της χρονιάς.
Φιλμογραφία
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965)
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Αννίτα Γεωργιάδου]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/





Η φωτογραφία είναι του 2015. Φ Ο Β Ε Ρ Η !!!

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΛΙΝΤΑ ΜΙΡΑΝΤΑ

Λίντα (Λήδα) Μιράντα
Ψευδώνυμο της Μιράντας Φραγκούλη.
Φιλμογραφία
Δεσποινίς δικηγόρος (1933)
Το τραγούδι του χωρισμού (1939)[Μιράντα]
Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) [Λίνα]
Δολάρια και όνειρα  (1956)
Δυο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962)
Ζήλια  (1963)
Ο επαναστάτης (1965)
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ

Καίτη Χωματά
Η Αικατερίνη (Καίτη) Χωματά (24 Οκτωβρίου 1946 - 24 Οκτωβρίου 2010) ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια του λεγόμενου Νέου Κύματος στο ελληνικό τραγούδι.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Πλάκα, ενώ είχε καταγωγή από την Νάξο. Σπούδασε κλασικό χορό. Με το τραγούδι ασχολήθηκε σε ηλικία 17 ετών, όταν το 1964 βρέθηκε τυχαία στη ραδιοφωνική εκπομπή ανεύρεσης ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη στο ΕΙΡ. Εκείνη την εποχή, ο Γιάννης Σπανός είχε έρθει από τη Γαλλία αναζητώντας φωνές για να τραγουδήσουν ένα νέο μουσικό ρεύμα που ο ίδιος ονόμασε Νέο Κύμα κι έτσι την επέλεξε, αναδεικνύοντάς την σε μία από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του. Μεταξύ άλλων, της έδωσε να τραγουδήσει το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», που το 1970 τραγούδησε στην ταινία «Σκιές στην άμμο», στην οποία και πρωταγωνίστησε.
Έχει τραγουδήσει πάνω από 200 τραγούδια και έχει εκδόσει 18 δίσκους, ενώ συνεργάστηκε με τους συνθέτες Νίκο Δανίκα, Βασίλη Κουµπή, Γιώργο Κριµιζάκη, Χρήστο Λεοντή, Νίκο Μαµαγκάκη, Ηλέκτρα Παπακώστα, σε δεύτερη εκτέλεση τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρο Ξαρχάκο. Εκτός από το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», τα «Να διώξω τα σύννεφα να γίνω αγέρι», «Κι αν σ΄ αγαπώ δεν σ' ορίζω», «Το Χριστινάκι», «Η Μαρία των Βράχων», «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας» (σε ντουέτο με τον Μιχάλη Βιολάρη) είναι ορισμένοι τίτλοι μεγάλων επιτυχιών της. Τραγούδησε, επίσης, για την ομογένεια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα.
Ήταν παντρεμένη δυο φορές και είχε δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια, που απέκτησε από τον πρώτο γάμο της με τον ηθοποιό Βασίλη Μαυρομμάτη. Το 1979 ξαναπαντρεύτηκε το μεγάλο θαυμαστή της Γιάννη Λιανό. Η Καίτη Χωματά απεβίωσε στις 24 Οκτωβρίου 2010 τα ξημερώματα, σε ηλικία 64 ετών νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, μετά από ατύχημα. Χτυπημένη από τον καρκίνο σε πολύ νεαρή ηλικία, ταλαιπωρήθηκε σχεδόν 30 χρόνια.
Φιλμογραφία
Τζένη Τζένη (1965)
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966)
Σιλουέτες (1967)
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970)
Σκιές στην άμμο (1970)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Αλέξης Γεωργίου
Τραγουδιστής του νέου κύματος. Γεννήθηκε το 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Πέθανε το 1988.
Φιλμογραφία
Πρόσωπο με πρόσωπο (1966)
Σκιές στην άμμο (1970)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσας (1972)
Εραστές του ονείρου (1974)
Πάμε για καφέ (1981)

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΠΑΡΗ ΛΕΒΕΝΤΗ


















































Πάρη  Λεβέντη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου 1936. Αναδείχθηκε Μις Ελληνίς  στα καλλιστεία του 1959 (όταν η Ζωή Κουρούκλη/Λάσκαρη βγήκε Σταρ Ελλάς) και Μις Ευρώπη όπως και Βασίλισα της Διεθνούς Ομορφιάς την ίδια χρονιά. Υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Φίλιππα Φυλακτού. Σπούδασε στη Σχολή Ωδείου Αθηνών και στο θέατρο έπαιξε στους θιάσους Φωτόπουλου, Κωνσταντάρα και Αναλυτής/Ρηγόπουλου το 1965/67. Τηλεόραση έγραψε, σχεδίασε, ερεύνησε και παρουσίασε την εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή ''Βιτρίνες της Εβδομάδας'' το 1967. Στο εξωτερικό βρίσκεται από το 1968 και στην Ελλάδα έρχεται μια φορά το χρόνο για 2-3 εβδομάδες.
Φιλμογραφία
Υπερήφανοι αετοί (1971) [κατάσκοπος]
Τέρμα τα δίφραγκα (1962) [Ρίτα]
Το καλοκαίρι της οργής (1962) [σύζυγος]
Βασιλιάς της γκάφας (1962) [Μαίρη]
Ζήτω η τρέλα (1962)
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961) [Νανά]
Η αυγή του θριάμβου (1960) [Μαρία]
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ Κ. ΠΑΡΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΦΙΛΙΩ ΚΟΥΛΑΞΗ

Φιλιώ Κουλαξή ή Κουλαξίδη
Ηθοποιός, τραγουδίστρια και παραγωγός ελληνικών σίριαλ.
Φιλμογραφία
Με λύγισε η φτώχεια (1964)
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Ο φιγουρατζής (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ξύπνα κορόιδο... (1969)[Φιλιώ]
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970)
Ο Μεγάλος ένοχος (1970)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Εδώ και τώρα αγγούρια! Πόσα φάγατε σήμερα; (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982)
Παντρεμένος με πεθερά / Πάτερ Γκομένιος (1982)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ


Μιχάλης Μαραγκάκης
Γεννήθηκε 1930 στα Χανιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Ηθοποιός και παραγωγός.
Φιλμογραφία
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967) 
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Βλέπε Λουκιανός (1970)
Η τύχη μου τρελάθηκε (1970) [Βαγγέλης Καρατασάκος]
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)
Παύλος Μελάς (1974)
Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
Ο φαταούλας (1986)
Ο δίγαμος (1988)
Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993)
Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993)
Μ`αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου (Μάρκος Βαμβακάρης)(2000)  [αφηγητής (φωνή)]

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

Σταύρος Χριστοφίδης
Το 1960 έλαβε μέρος σε δυο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία
Δολάρια και όνειρα (1956)
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Martha (1967)
Χαϊδάρι ώρα 03.30 αποδράσατε (1967)[Κέλερ]
Γοργοπόταμος (1968)
Τζέιν Έυρ (1968)[πάστορας Πέτρος]
Αδυναμίες (1969)
Ο δοσίλογος (1970)
Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)ΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
Μαύρο  άσπρο (1973)

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Αντώνης Αντωνίου
Ο Ο Αντώνης Αντωνίου (γέννηση: 1945) είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες του κινηματογράφου, παραστάσεις του θεάτρου και σειρές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Θεάτρου τέχνης ''Κάρολου Κουν'' το 1967 Πρωτοεμφανίσθηκε το 1960 στην ταινία Ένα Κορίτσι σε Περιμένει, ενώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η ερμηνεία του ρόλου του ισοβίτη Νίκου Κοεμτζή στο έργο Παραγγελιά (1980) του Παύλου Τάσιου, με συμπρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Όλια Λαζαρίδου και την Κατερίνα Γώγου. Ο Αντώνης Αντωνίου ήταν παντρεμένος με τη ηθοποιό Ειρήνη Χατζηκωνσταντή με την οποία απέκτησε μια κόρη. Εδώ και πολλά χρόνια είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Νατάσα Ασίκη και έχουν δυο κόρες. Είναι οπαδός της ΑΕΚ, και αρκετές φορές μετέφερε αυτή την αγάπη του για την ομάδα και σε τηλεοπτικούς ρόλους που ερμήνευσε.
Φιλμογραφία
Ένα κορίτσι σε περιμένει (1960)
Κραυγή... (1964)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Το βαρύ... πεπόνι (1977) [Αριστείδης]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Διαμαντής]
Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Milo-Milo (1979)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [δάσκαλος]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ντίνος Παπαδημητρίου]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Νίκος Πλουμπίδης («μπάρμπας»)]
Παραγγελιά (1980) [Νίκος]
Η κάθοδος των εννιά (1984)
Το κολιέ (1985)
Μπορντέλο (1985) [Ιμπραχίμ Εσάτ]
Δεξιότερα της δεξιάς (1989)
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Κωστής
Το θέατρο στο βουνό (1985)
Ελεύθερη κατάδυση (1994) [Γεράσιμος Μαυρίδης]
Το φτερό της μύγας (1995)
Απόντες (1996) [Θανάσης]
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [αστυνόμος]
Βασιλική (1997) [ταξίαρχος]
Ευγένιος... αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997) [Ευγένιος Μπίκας]
Lilly's story 2002
Βαρέα ανθυγιεινά (2003) [ταβερνιάρης]
Ο Ηλίας του 16ου (2008) [Λάμπρος]
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΙΣΕΛ ΠΟΛΑΤΟΣ


Μιχάλης Πολάτος (Πολλάτος) 
Κράτησε ρόλους κομπάρσου, μικρούς ή μεγαλύτερους. Σε αρκετές ταινίες, κυρίως της Ρένας Γαλάνη, ήταν παράλληλα και βοηθός σκηνοθέτη ή φροντιστής.
Φιλμογραφία
Θυσιάστηκα για το παιδί μου  (1960) ( φίλος του Καμπανέλλη στο σαλόνι )
Η καρδιά της μάνας  (1963)   (φίλος και συνεργάτης του Λειβαδίτη)
Η φτωχούλα και το βασιλόπουλο (1960)
Εμείς τα μπατιράκια  (1963)   (συνδαιτημόνας στη τραπέζι τούρτας της Ταϋγέτης)
Ζητιάνος μιας αγάπης  (1963)  (Ανδρέας, υπάλληλος στα "Προάστεια Αγγελοπούλου")
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[υπάλληλος συμβολαιογραφείου]
Είναι μεγάλος ο καϋμός  (1964)  (γιος του Ν. Φέρμα, γαμπρός) 
Προδομένη  (1965)  (φίλος της Εφης Οικονόμου)
Καϋμοί στη φτωχογειτονιά  (1965)  (βοηθός σκηνοθέτη / καλεσμένος της Ιασωνίδου)
Βάνα (1965)
Μια φυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Διψασμένη γι' αγάπη  (1965)  (φροντιστής / κονφερασιέ)
Ο Μελέτης στην άμεσο δράση  (1966) (κάνει καντάδα στην Γ. Βασιλειάδου)
Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966)
Κούνια που σε κούναγε  (1966)   (βοηθός σκηνοθέτη / πράκτορας γραφείου συνοικεσίων) 
Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει  (1966)  (βοηθός σκηνοθέτη / φίλος των Μανέλη & Μαυρομάτη στο λιμάνι)
Ένας απένταρος λεφτάς  (1967) (καφετζής στο γραφείο του Γκιωνάκη)
Χάιδω (1967)
 Η μοίρα μιας γυναίκας  (1967) ( βοηθός σκηνοθέτη / γιατρός από την παρέα του Πρέκα)
Περιφρονημένη αγάπη (1968)