ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΜΑΡΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

Μαρί Καραβία
Η Μαρία Καραβία, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε στην Καβάλα, αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1974 στην Αθήνα. Εμφανίσθηκε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, την τηλεόραση και έκανε παρουσιάσεις στην κρατική ραδιοφωνία με θεατρικές και άλλες εκπομπές. Τέλος του 1989, εγκαταστάθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας και το 1990 ίδρυσε το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις σε δύο γλώσσες (Ελληνικά-Γερμανικά), όπως : „Γέρμα“ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, „Οι κουραμπιέδες“ του Γιώργη Χασσάπογλου, „Ηλέκτρα“ του Σοφοκλή. : „Λυσιστράτη“ του Αριστοφάνη, „Μήδεια“ του Ευριπίδη, «Τραγουδώντας στο Αιγαίο» μουσική παράσταση, „Αντιγόνη“ του Σοφοκλή, « Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» του Μάκη Αντωνόπουλου.
Επίσης τις δίγλωσσες-μουσικές παραστάσεις, αφιερωμένες σε έλληνες ποιητές:
«Αυτός, ο κόσμος ο μικρός ο μέγας!». Ποίηση Oδυσσέα Ελύτη,
«Κουβέντα μ’ ένα λουλούδι». Ποίηση Γιάννη Ρίτσου.
«Στον πηγαιμό για την Ιθάκη». Ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη.
«Αγγελικό και μαύρο φως..!». Ποίηση Γιώργου Σεφέρη
« Παράθυρο στον κόσμο της Ποίησης και της Μουσικής».
Το 2001 ιδρύει και από τότε είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μ.Κ.Ο.ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ, με έδρα την Καβάλα. Το 2005 διηύθυνε αναπτυξιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Λίβανο, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνεργασίας για τις αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες που προωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. .
Το πρόγραμμα αφορούσε την επαγγελματική κατάρτιση μέσω της μουσικής παιδείας με τη συνεργασία καθηγητών του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, και απευθυνότανε σε φοιτητές και σπουδαστές του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κασλίκ και του Κρατικού Ωδείου του Λιβάνου.
Υπήρξε Μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής του Δικτύου Πολιτισμού του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.
Φιλμογραφία
Μέρα καθημερινή (1971)
Εθελοντής στον έρωτα (1971)
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Αντάρτες των πόλεων (1972)
Ιπποκράτης και δημοκρατία (1972)
Εραστές του ονείρου (1974)
Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι' εγώ) (1974)
Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Παντρεμένος με πεθερά / Πάτερ Γκομένιος (1982)
Τα σαΐνια (1982) [Μπάρμπαρα]
Φρόσω... Φροσάρα (1988) [Ντόρα]
ΑΠΟ ΤΟ www.k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: