ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΡΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Ρένα Στρατηγού
Η Ρένα (Ουρανία) Στρατηγού (Αθήνα, 1929 - Αθήνα, 16 Μαρτίου 2014) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Αδέρφια της ήταν ο Στέφανος Στρατηγός, η Αλέκα Στρατηγού και η Στέλλα Στρατηγού, ενώ είχε και ακόμη μία μικρότερη αδερφή, την Ίκλενα, η οποία πέθανε σε μικρή ηλικία. Άρχισε να εμφανίζεται με τον οικογενειακό θίασο του πατέρα της, Βασίλη Στρατηγού. Έγινε μέλος του Σ.Ε.Η. στις 10 Οκτωβρίου 1947 και το 1950 συμμετείχε στο θίασο του Θεάτρου "Βέμπο". Έπαιξε στην επιθεώρηση των Μίμη Τραϊφόρου-Γιώργου Γιαννακόπουλου "Βίρα τις άγκυρες", όπου μαζί με τις αδερφές της Αλέκα και Στέλλα, ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι "Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία" σε νούμερο της παράστασης. Δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στο θέατρο. Τον Ιούλιο του 2013 και κατόπιν επίσκεψής της στο "Σπίτι Του Ηθοποιού", όπου φιλοξενείτο ο πρώην κουνιάδος της Ανδρέας Μπάρκουλης, έσπασε τον ώμο της και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ανάρρωσε σύντομα και επανήλθε στο σπίτι της, στο Περιστέρι, όπου ζούσε απομονωμένη. Απεβίωσε στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2014, και κηδεύτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Φιλμογραφία
Ο μεθύστακας (1949) [Ντόλυ]
Ούτε γάτα ούτε ζημιά (1954) [Λολότα]
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) [Φρόσω]
Χαλιμά (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)[Μίτση] 
Πιάσαμε την καλή (1955) [Ελένη Σουρταφέρτα]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον περασμένο Ιούλιο η Ρένα Στρατηγού μετά από μια επίσκεψη στο Σπίτι του Ηθοποιού για να δει τον καλό της φίλο από τα παλιά Ανδρέα Μπάρκουλη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.Σε ένα σκαλοπάτι, όμως, σκόνταψε, έπεσε κι έσπασε τον ώμο της. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη Ρένα Στρατηγού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Η Ρένα Στρατηγού ήταν αδερφή της Αλέκας Στρατηγού με την οποία ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν.
Ετάφη στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Μιχάλης είπε...

Τελικα, ζει η οχι;
Κι αν οχι, απο τι πεθανε;

Μιχάλης είπε...

Και που εταφη;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, δεν βλέπεις ότι έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά σου στην πρώτη ανάρτηση;;; Κι εγώ δεν ήξερα ότι πέθανε και το έμαθα από τη Βικιπέδια. Το μόνο που δεν αναφέρεται, είναι η ακριβής χρονολογία του θανάτου της. Αλλά θα το βρω κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, μετά έσπασε τον ώμο της, μετά μεταφέρθηκε με νοσοκομειακό στον Ευαγγελισμό και μετά ετάφη. Διαφωτιστικότατος και σαφέστατος είσαι...

Μιχάλης είπε...

Ευχαριστω για τις διευκρινισεις παιδια. Αλλα θα θελα να μαθω την ημερομηνια θανατου της. Αν οχι την ημερα, το μηνα.

Μιχάλης είπε...

Και θα ηθελα αν γινεται μια προσφατη φωτογραφια της.

Ανώνυμος είπε...

Πεθανε στις 16 μαρτιου 2014 και εταφη τηνεπομενη.

Μιχάλης είπε...

Ευχαριστώ.

Μιχάλης είπε...

Θα ηθελα και μια τελευταια φωτογραφια της αν γινεται.

Μιχάλης είπε...

Που μπορω να βρω μια προσφατη η τελευταια της φωτογραφια;

Unknown είπε...

16/3/2014