ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ

Μάγια Μελάγια 
(Μελπομένη Τσιριγώτη).
Γεννήθηκε στην Πλάκα της Αθήνας το 1928.
Ξεκίνησε την πληθωρική παρουσία της σαν τραγουδίστρια το 1946 και μεσουράνησε στις δεκαετίες ’50 και ’60 στις νυκτερινές πίστες όσο και στο θεατρικό πάλκο. Τραγούδησε κυρίως αρχοντορεμπέτικα και ελαφρολαϊκά.
Από το 1956 εμφανίζεται στον κινηματογράφο. Ο φακός «την ήθελε» και αποδείχτηκε επίσης ταλέντο υποκριτικής. Με την εντυπωσιακά λαμπερή ομορφιά της, το μπρίο και το κέφι της επί σκηνής και κυρίως με τη χαρακτηριστική κοντράλτο φωνή της, άναβε φωτιές στο πέρασμά της. Πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 2014.
Φιλμογραφία
Η άγνωστος (1956)
3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957)
Κατά λάθος... μπαμπάς (1957)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957)
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957) [Λόλα]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)
Δίψα για ζωή (1964) [φίλη Σταύρου]
Ένας ζόρικος δεκανέας (1964) [Λέλα Μαράκη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ  https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: