ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Αντώνης Αντωνίου
Ο Αντώνης Αντωνίου (γεν. 1945) είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες αξιόλογα έργα του σινεμά, πολλές παραστάσεις του θεάτρου, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Πρωτοεμφανίσθηκε το 1960 στην ταινία "Ένα κορίτσι σε περιμένει", ενώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η ερμηνεία του ρόλου του ισοβίτη Νίκου Κοεμτζή στο έργο "Παραγγελιά" (1980) του Παύλου Τάσιου, με συμπρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Όλια Λαζαρίδου και την Κατερίνα Γώγου.
Ο Αντώνης Αντωνίου είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Νατάσα Ασίκη και έχουν τρεις κόρες.
Φιλμογραφία
Ένα κορίτσι σε περιμένει (1960)
Κραυγή... (1964)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Το βαρύ... πεπόνι (1977) [Αριστείδης]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Διαμαντής]
Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Milo-Milo (1979)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [(δάσκαλος)]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ντίνος Παπαδημητρίου]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Νίκος Πλουμπίδης («μπάρμπας»)]
Παραγγελιά (1980) [Νίκος]
Η κάθοδος των εννιά (1984)
Το κολιέ (1985)
Μπορντέλο (1985) [Ιμπραχίμ Εσάτ]
Δεξιότερα της δεξιάς (1989)
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Κωστής
Το θέατρο στο βουνό (1985)
Ελεύθερη κατάδυση (1994) [Γεράσιμος Μαυρίδης]
Το φτερό της μύγας (1995)
Απόντες (1996) [Θανάσης]
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [αστυνόμος]
Βασιλική (1997) [(ταξίαρχος)]
Ευγένιος... αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997) [Ευγένιος Μπίκας]
Lilly's story 2002
Βαρέα ανθυγιεινά (2003) [ταβερνιάρης]
Ο Ηλίας του 16ου (2008) [Λάμπρος]
Το πέταγμα του κύκνου (2010)

3 σχόλια:

Emiliano είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Emiliano είπε...

I'm trying to identify for years, some Greek actors in a film co-produced by Italy and Greece in the 70's. Can you help me identify a few? Thank you very much for your attenction...

http://thrilling.forumfree.org/index.php?&showtopic=42

Ανώνυμος είπε...

και το 2013-14 παίζει στο <<μην αρχίζεις την μουρμούρα