ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Αντώνης Αντωνίου
Ο Ο Αντώνης Αντωνίου (γέννηση: 1945) είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες του κινηματογράφου, παραστάσεις του θεάτρου και σειρές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Θεάτρου τέχνης ''Κάρολου Κουν'' το 1967 Πρωτοεμφανίσθηκε το 1960 στην ταινία Ένα Κορίτσι σε Περιμένει, ενώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η ερμηνεία του ρόλου του ισοβίτη Νίκου Κοεμτζή στο έργο Παραγγελιά (1980) του Παύλου Τάσιου, με συμπρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Όλια Λαζαρίδου και την Κατερίνα Γώγου. Ο Αντώνης Αντωνίου ήταν παντρεμένος με τη ηθοποιό Ειρήνη Χατζηκωνσταντή με την οποία απέκτησε μια κόρη. Εδώ και πολλά χρόνια είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Νατάσα Ασίκη και έχουν δυο κόρες. Είναι οπαδός της ΑΕΚ, και αρκετές φορές μετέφερε αυτή την αγάπη του για την ομάδα και σε τηλεοπτικούς ρόλους που ερμήνευσε.
Φιλμογραφία
Ένα κορίτσι σε περιμένει (1960)
Κραυγή... (1964)
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Το βαρύ... πεπόνι (1977) [Αριστείδης]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Διαμαντής]
Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Milo-Milo (1979)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [δάσκαλος]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ντίνος Παπαδημητρίου]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Νίκος Πλουμπίδης («μπάρμπας»)]
Παραγγελιά (1980) [Νίκος]
Η κάθοδος των εννιά (1984)
Το κολιέ (1985)
Μπορντέλο (1985) [Ιμπραχίμ Εσάτ]
Δεξιότερα της δεξιάς (1989)
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Κωστής
Το θέατρο στο βουνό (1985)
Ελεύθερη κατάδυση (1994) [Γεράσιμος Μαυρίδης]
Το φτερό της μύγας (1995)
Απόντες (1996) [Θανάσης]
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [αστυνόμος]
Βασιλική (1997) [ταξίαρχος]
Ευγένιος... αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997) [Ευγένιος Μπίκας]
Lilly's story 2002
Βαρέα ανθυγιεινά (2003) [ταβερνιάρης]
Ο Ηλίας του 16ου (2008) [Λάμπρος]
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

4 σχόλια:

Emiliano είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Emiliano είπε...

I'm trying to identify for years, some Greek actors in a film co-produced by Italy and Greece in the 70's. Can you help me identify a few? Thank you very much for your attenction...

http://thrilling.forumfree.org/index.php?&showtopic=42

Ανώνυμος είπε...

και το 2013-14 παίζει στο <<μην αρχίζεις την μουρμούρα

Myrto Ioannidoy είπε...

Υπήρξε παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ειρήνη Χατζηκωνσταντή,πολύ πριν παντρευτεί τη Νατάσα Ασίκη.Μάλιστα η μεγάλη του κόρη είναι από τον πρώτο του γάμο.