ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΠΑΡΗ ΛΕΒΕΝΤΗ


















































Πάρη  Λεβέντη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου 1936. Αναδείχθηκε Μις Ελληνίς  στα καλλιστεία του 1959 (όταν η Ζωή Κουρούκλη/Λάσκαρη βγήκε Σταρ Ελλάς) και Μις Ευρώπη όπως και Βασίλισα της Διεθνούς Ομορφιάς την ίδια χρονιά. Υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Φίλιππα Φυλακτού. Σπούδασε στη Σχολή Ωδείου Αθηνών και στο θέατρο έπαιξε στους θιάσους Φωτόπουλου, Κωνσταντάρα και Αναλυτής/Ρηγόπουλου το 1965/67. Τηλεόραση έγραψε, σχεδίασε, ερεύνησε και παρουσίασε την εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή ''Βιτρίνες της Εβδομάδας'' το 1967. Στο εξωτερικό βρίσκεται από το 1968 και στην Ελλάδα έρχεται μια φορά το χρόνο για 2-3 εβδομάδες.
Φιλμογραφία
Υπερήφανοι αετοί (1971) [κατάσκοπος]
Τέρμα τα δίφραγκα (1962) [Ρίτα]
Το καλοκαίρι της οργής (1962) [σύζυγος]
Βασιλιάς της γκάφας (1962) [Μαίρη]
Ζήτω η τρέλα (1962)
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961) [Νανά]
Η αυγή του θριάμβου (1960) [Μαρία]
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ Κ. ΠΑΡΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: